Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 30.03.2024

Principalii suspecţi în scandalul interceptărilor ilegale de la tabloidul lui Murdoch au fost amanţi

GALERIE
Rebekah Brooks, Andy Coulson
  • Rebekah Brooks, Andy Coulson
- +

Rebekah Brooks şi Andy Coulson, principalii suspecţi în scandalul interceptărilor telefonice ilegale practicate de tabloidul britanic News of the World, deţinut de magnatul Rupert Murdoch, au fost amanţi, lucru care ar dovedi faptul că cei doi au conspirat pentru a săvârşi această infracţiune.
 
Rebekah Brooks şi Andy Coulson, foşti redactori-şefi la publicaţia News of the World, însă în perioade diferite, au avut o aventură extraconjugală care s-a întins pe o perioadă de cel puţin şase ani, potrivit probelor prezentate de procurori, joi, în "procesul secolului", după cum a fost calificat de presa britanică.
Potrivit huffingtonpost.com, aventura celor doi s-ar fi petrecut în perioada 1998 - 2004, începând înainte şi terminându-se după numirea lui Brooks în funcţia de editor al News of the World. La momentul respectiv, atât Rebekah Brooks, cât şi Andy Coulson erau căsătoriţi cu alte persoane. Ulterior, Brooks a divorţat şi s-a recăsătorit, în 2009, cu Charlie Brooks, acuzat la rândul său în acest scandal al interceptărilor telefonice ilegale.
 
Pe de altă parte, potrivit presei internaţionale, era de aşteptat că atenţia mediatică se va centra asupra redactorului-şef al News of the World, Rebekah Brooks, care, împreună cu soţul său, Charlie Brooks, erau apropiaţi ai lui David Cameron.În vârstă de 45 de ani, Rebekah Brooks era redactor-şef la News of the World în momentul comiterii faptelor care îi sunt imputate. În plin scandal, în iulie 2011, ea a demisionat din postul de directoare a News International. Rebekah Brooks, fosta protejată a influentului patron de presă Rupert Murdoch, a pledat nevinovat la acuzaţiile de interceptare a telefoanelor, corupere a funcţionarilor şi obstrucţionarea justiţiei.
 
Pe de altă parte, acest scandal a provocat un adevărat seism în presa britanică, unde au fost puse în discuţie practicile folosite de mass-media. În plus, a afectat clasa politică - fiind inculpat Andy Coulson, la rândul său fost redactor-şef al News of the World şi fost consilier al premierului David Cameron - şi poliţia - Paul Stephenson, şeful Scotland Yard, a demisionat.Rebekah Brooks şi Andy Coulson - care i-a succedat lui Brooks ca editor al tabloidului News of the World în 2003, devenind mai târziu director de comunicare al premierului Cameron - sunt acuzaţi în acest proces pentru interceptările ilegale ale telefoanelor mai multor personalităţi, dar şi pentru efectuarea de plăţi ilegale către mai mulţi oficiali.
 
Conform relatărilor BBC, procurorul Andrew Edis le-a spus juraţilor din acest proces: "Ceea ce ştia domnul Coulson, ştia şi doamna Brooks". El a mai spus că a dezvăluit detaliile aventurii pe care cei doi au avut-o pentru că Brooks şi Coulson au fost acuzaţi că au conspirat pentru săvârşirea faptelor care le sunt imputate.
"Când nişte persoane sunt acuzate de conspiraţie, prima întrebare la care juriul trebuie să răspundă este cum de ştia unul ce face celălalt?", a spus procurorul. "Cât de mult aveau încredere unul în altul? Şi faptul că ei erau într-o relaţie, ţinută secretă, dovedeşte faptul că ei aveau încredere mare unul în altul!", a adăugat procurorul.
Anchetatorii au aflat despre această aventură dintr-o scrisoare pe care Rebekah Brooks i-a trimis-o lui Andy Coulson în anul 2004, după ce acesta ar fi încercat să pună capăt relaţiei lor secrete.
 
"Realitatea este că tu eşti cel mai bun prieten al meu", îi scria Rebekah Brooks lui Andy Coulson. "Ţie îţi spun totul, am încredere în tine, îţi cer sfatul, te iubesc, îmi pasă de tine şi îmi fac griji pentru tine. Râdem şi plângem împreună. De fapt, fără această relaţie în viaţa mea, nu sunt sigură că voi reuşi să rezist", a mai spus Brooks.
În afară de Rebekah Brooks şi Andy Coulson, în acest scandal al interceptărilor telefonice ilegale mai sunt acuzate alte şase persoane. Toţi cei opt suspecţi au negat acuzaţiile aduse de procurori.Conform Reuters, juriului format din nouă femei şi trei bărbaţi i-au fost prezentate mai multe probe în acest proces, între care şi trei e-mailuri din 2006 trimise de Glenn Mulcaire - un investigator privat angajat de News of the World - conducerii publicaţiei. În aceste e-mailuri, Glenn Mulcaire dădea detalii cu privire la codul PIN al unor telefoane mobile, cod necesar pentru interceptarea mesajelor vocale.
 
Numerele de telefon vizate atunci aparţineau politicianului John Prescott, care ocupa la momentul respectiv funcţia de viceprim-ministru în Guvernul britanic, fostului ministru Tessa Jowell şi lui Frederick Windsor, membru al familiei regale britanice.Potrivit AFP, procesul interceptărilor telefonice ilegale practicate de tabloidul britanic a început pe 28 octombrie, la Londra, şi ar putea să se întindă pe o perioadă de şase luni.
Audierile vor face lumină în acest caz în care tabloidul News of the World - care a fost închis în anul 2011 - este acuzat că a interceptat ilegal, începând din anii 2000, telefoanele a peste 600 de persoane, între care se numără şi celebrităţi precum cântăreţul Paul McCartney, actorii Hugh Grant şi Jude Law, dar şi secretarul prinţului William.
 
Închiderea publicaţiei News of the World (NOTW), cu o istorie de 168 de ani, în care a reuşit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu a pus capăt scandalului interceptărilor telefonice ilegale. Se ştie că telefoanele a sute, chiar mii de personalităţi - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema şi sportive - au fost ascultate de jurnalişti.Pe de altă parte, potrivit presei internaţionale, News Corp., grupul media deţinut de magnatul Rupert Murdoch, ar putea pierde o sumă estimată la 1 miliard de lire sterline în scandalul interceptărilor telefonice ilegale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mai este de lucru la naţională

Nicolae GRECU

Mai este de lucru la naţională

Cum şi când va decurge lucrul ăsta rămâne un mister. Deocamdată, misterul Ianis Hagi s-a elucidat doar  parţial.

opinii

Manolescu

Eugen MUNTEANU

Manolescu

Vestea morții lui Nicolae Manolescu a fost pentru mine, cred că și pentru mulți alții, o surpriză totală, într‑atât de mult ne obișnuiserăm să îl considerăm nemuritor!

Spaţiul sacru (4)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (4)

O dată cu construirea Palatului Patriarhiei în anul 1907, utilizarea betonului armat s-a generalizat şi în România. O problemă specifică a arhitecturii româneşti cu structuri din acest material atât de versatil este legată de expresivitate. De cele mai multe ori structura de beton armat a fost ascunsă vederii şi în puţine cazuri s-a pus în valoare specificitatea noului material de construcţie. 

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

pulspulspuls

De râsul curcilor: filială ieşeană de partid îşi caută lider pe Facebook

De râsul curcilor: filială ieşeană de partid îşi caută lider pe Facebook

Au echipa, dar nu au şef, cum ar veni. Iacătă un anunţ apărut zilele astea pe un grup de facebook din Podu, stimaţi alegători! Asta e de râs, dar haideţi să vă spunem şi partea care ar putea fi de plâns! 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri