anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.10.2020

Principele Radu către militarii Invictus: Sunteţi un exemplu rar de credinţă, de iubire, de generozitate

GALERIE
invictus
  • invictus
- +

Custodele Coroanei Române, Margareta, şi Principele Radu i-au întâmpinat vineri dimineaţă, la Palatul Elisabeta, pe voluntarii grupului ''Invictus România'', participanţi la cea de-a VII-a ediţie a ''Ştafetei veteranilor".

"Dragii noştri militari Invictus, Majestatea sa şi cu mine suntem foarte mândri de dumneavoastră şi de fiecare dată când avem o întâlnire publică ne daţi multă speranţă pentru prezent şi pentru viitor. Aveţi dreptate, sunt mai bine de 150 de ani de când aceste întâlniri au loc între suveranii noştri şi armata naţională şi faptul că dumneavoastră sunteţi atât de tineri, încât unii dintre dumneavoastră nici măcar nu eraţi născuţi în 1989, ne arată cât de mare importanţă are pentru ţara noastră continuitatea şi demnitatea, patriotismul, curajul. Am fost cu eroii noştri, cu cei care s-au întors răniţi din Afganistan şi din Irak, până şi în şcoli şi licee, unde ei au povestit tinerilor din ultimele clase de liceu ce înseamnă cu adevărat să fi erou, nu ca în filme, ci uneori mult mai dramatic, mai dur şi mai puţin spectaculos. De asemenea, vă rog să nu-i uitaţi (...) pe cei aproape 30 de oameni care şi-au dat viaţa, au lăsat familiile fără tată şi anul trecut când Majestatea sa i-a primit pe copiii acestora la palat, pe toţi copiii acestora la palat, cel mai în vârstă dintre ei avea 24 de ani şi cel mai tânăr dintre ei avea două luni, se născuse după dispariţia tatălui", a spus principele Radu.

El le-a transmis voluntarilor că sunt "un exemplu rar de credinţă, de iubire, de generozitate" şi de curaj într-o societate care este grăbită să dezvolte alt fel de principii şi a oferit fiecărui participant câte un cadou "în semn de afecţiune".

"Astăzi duceţi cu ştafeta veteranilor, în a şaptea ediţie, toată speranţa, toată mândria, toată demnitatea românească adesea dispărută din realitatea românească de zi cu zi. Sunteţi un exemplu rar de credinţă, de iubire, de generozitate, de curaj într-o societate care e grăbită să dezvolte alt fel de principii. O să vă oferim în semn de afecţiune un mic dar fiecăruia pentru ca prin el să duceţi mai departe spiritul Invictus şi să ne aveţi şi pe noi alături atunci când nu vom fi fizic alături de dumneavoastră. Aşteptăm să se încheie această poveste tristă, cu pandemia, pentru a putea merge împreună la următorul Invictus Games, acolo unde aţi făcut o reprezentare atât de frumoasă a României", a mai spus principele Radu.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Dan CONSTANTIN

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Era mai potrivit să ne explice de ce sunt angajate atât de multe rude în cadrul Primăriei Iaşi sau de ce are nevoie de tot aparatul de propagandă, demn de Kim Ir-sen sau Kim Jong-un, ca să îşi întreţină imaginea.

Filmuletul zilei

opinii

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

Termic, hibrid, electric (1)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (1)

Tehnologia nu iartă, iar progresele tehnico-ştiinţifice fac astfel încât să se aplice teoria distrugerii creatoare a lui Joseph Alois Schumpeter, conform căreia sistemele tehnice utilizate anterior cad în uitare. 

Dominantă şi armonice

Nicolae CREŢU

Dominantă şi armonice

În artele de sinteză complexă, un imperativ care li se impune autenticilor creatori ţine de ponderea diferenţiată a componentelor - „dimensiuni”, convergent şi complementar active în conlucrarea lor, edificatoare a unui întreg, dominat mai din adânc de unitatea lui interioară, la care nu ar accede fără armonizarea lor. 

pulspulspuls

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Pentru că încă mai persistă unele neclarităţi în ce priveşte eliminarea,cu mare scandal sau cu batista pe ţambal, a unora sau altora de pe listele de candidaturi de la Iaşi, sau, dimpotrivă, plasarea unor nume surpriză pe acolo, am zis că, dacă tot aceste liste s-au depus şi de-acuma nu mai ai ce le face nici să stai în limbă, haideţi să vă mai spunem două-trei vorbe despre şmenurile din spatele alcătuirii tabelelor. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.