
Prins din întâmplare drogat la volan: analize de sânge. Plicul pe care scria de mână „sare de lămâie” chiar asta avea în el

Un șofer drogat a fost oprit întâmplător, de anchetatorii care se aflau în urmărirea unui traficant. Deși în cazul șoferilor prinși „afumați” la volan judecătorii ieșeni pronunță de regulă sentințe cu suspendare, pentru Mădălin Dăngeanu au făcut o excepție.
În aprilie 2018, polițiștii judiciari obținuseră informații cu privire la activitatea unui traficant de heroină. Una dintre persoanele care se aproviziona de la acesta era Dângeanu. Pe 23 iulie 2019, cei doi s-au întâlnit, iar Dăngeanu l-a transportat pe traficant la un cunoscut al acestuia, pentru „aprovizionare”. În jurul orei 22.30, cei doi se întorceau la Iași, când autoturismul în care se aflau a fost oprit de polițiști, la Lețcani. Polițiștii știau ce caută, așa că asupra traficantului s-au găsit imediat 21,26 grame de heroină și 12 comprimate de metadonă. Dăngeanu avea și el asupra sa 2,55 grame de heroină, abia achiziționate, și un plic inscripționat „sare de lămâie”. În pofida așteptării anchetatorilor, în acesta se afla chiar sare de lămâie.
Analizele de sânge făcute șoferului au pus în evidență prezența heroinei, a codeinei, substanță folosită uzual pentru diluarea drogurilor și THC, substanța activă din cannabis. Ca urmare, Dăngeanu a fost trimis în judecată pentru deținere de droguri în vederea consumului propriu, dar și pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Lucrând ca operator de sudură, Dăngeanu mai avusese de-a face cu legea. În martie 2023, el beneficiase de clemența judecătorilor, care amânaseră aplicarea unei pedepse de 9 luni de închisoare pentru conducere fără permis. Noile infracțiuni fuseseră comise pe parcursul termenului de supraveghere, ceea ce i-a anulat practic șansa obținerii unei pedepse cu suspendare. „Dăngeanu manifestă predispoziţie infracţională în comiterea de infracţiuni contra siguranţei rutiere, iar beneficiul amânării executării pedepsei aplicate, acordat inculpatului anterior, nu a produs nici un efect şi nu a fost de natură a-l atenţiona pe acesta cu privire la consecinţele săvârşirii de fapte prevăzute de legea penală, acesta reiterând comportamentul infracţional”, au reținut magistrații Tribunalului.
Aceștia l-au condamnat pe Dăngeanu din nou, la 2 ani și 7 luni de închisoare. De această dată, pedeapsa va fi executată în regim de detenție. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.
Publicitate și alte recomandări video