anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

PRINS ÎN TRAFIC - Două propuneri inedite: parcări supraterane în tot oraşul şi sens giratoriu în intersecţia Cotnari

GALERIE
intersectie cotnari
 • intersectie cotnari
- +

„Ziarul de Iaşi“ continuă astăzi campania de informare privind problemele de trafic prin preluarea ideilor interesante expuse de cititori.

Continuăm astăzi campania „Prins în trafic“ cu unele soluţii punctuale prezentate de un cititor, privind pro­bleme din trafic. Într-o sesizare trimisă redacţiei, Ioan Cozma a subliniat că cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare din zona sediului Primăriei constă în construirea unei parcări supraterane. „Am citit că se discută iarăşi de parcarea subterană de la Teatrul Naţional. Ce ar fi să-l tri­mitem pe domnul Mihai Chirica în afară, dar nu la o conferinţă, ci să umble pe străzile unui oraş din Austria sau Germania, un oraş de dimensiu­nea Iaşului, şi să vadă că parcările supraterane au o dezvoltare mult mai mare, pentru că sunt mai ieftine, se construiesc rapid din schelet metalic şi ocupă spaţii mult mai mici. Ce ar fi să încerce o asemenea construcţie în spatele Primăriei, în parcarea existentă? L-ar mai interesa cea din parcul Teatrului?“, a scris Ioan Cozma.

O altă soluţie propusă de acesta face referire la intersecţia de la Cotnari, una dintre cele mai aglomerate din oraş, şi unde se petrec frecvent blocaje în trafic. „Aici, pot fi două posibilităţi. Una ar fi un sens giratoriu, utilizat în procent foarte mare în Occident, şi a doua - un semafor de stânga, ţinând cont de faptul că avem trei benzi de circulaţie. Ce spuneţi, e foarte greu? Ar rezolva problema rapid“, a mai spus cititorul. El a mai făcut referire la nesincro­nizarea semafoarelor de pe bulevardul Independenţei şi, totodată, a propus mutarea trecerii de pietoni din Podul Roş, cea dinspre Bucium, cu 30 - 50 metri, o idee care a mai fost expusă şi dezbătură în trecut, de altfel, în cadrul campaniei „Prins în trafic“.

Campania „Prins în trafic“ continuă până pe 20 februarie, şi vă încurajăm să ne trimiteţi sesizări (inclusiv însoţite de foto/video) fie pe adresa redacţiei (redactie@ziaruldeiasi.ro), fie sub formă de comentariu pe varianta online a ziarului, fie în cadrul grupului de Facebook intitulat „Prins în trafic“. Toate sesizările şi soluţiile propuse vor fi aduse în atenţia autorităţilor inclusiv pe cale oficială. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.