anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Prinţesa Muna Al Hussein, Doctor Honoris Causa la UMF Iaşi. GALERII FOTO

GALERIE
DSC_0565princess-muna-al-hussein-of-jordan
 • DSC_0565
 • princess-muna-al-hussein-of-jordan
- +

Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al Hussein a primit astăzi, 13 iunie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, în cadrul unei ceremonii ce s-a desfăşurat, în Aula Magna „George Emil Palade“ a UMF Iaşi.

VEZI GALERIA FOTO 1

VEZI GALERIA FOTO 2

 

Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al Hussein este mama Majestăţii Sale Regele Abdullah al doilea al Iordaniei. ASR s-a căsătorit cu Regele Hussein Bin Talal în 1961. Ei au avut patru copii: Regele Abdullah II; Alteţa Sa Regală Prinţul Feisal şi Alteţele Regale Prinţesele Gemene Zein şi Aisha. Prinţesa Muna Al Hussein are 12 nepoţi.

Prioritar pe lista de responsabilităţi a Alteţei Sale Regale a fost sprijinul acordat dezvoltării asistenţei medicale, recunoscând rolul semnificativ pe care asistenţa medicală îl joacă în calitatea actului medical.

Alteţei Sale Regale Prinţesa Muna Al Hussein i-a fost acordat un titlu onorific în grad de colonel în armată de către Majestatea Sa Regele Hussein. ASR a ajutat la fondarea Colegiului de Asistenţă Medicală „Prinţesa Muna“ în 1962. Încă de la începuturile sale, aici au absolvit sute de tinere asistente medicale care au contribuit în mare măsură la dezvoltarea serviciilor de asistenţă medicală şi de educaţie medicală în Regatul Haşemit al Iordaniei. Colegiul de Asistenţă Medicală „Princess Muna“ este acum afiliat Şcolii de Asistenţă Medicală de la Universitatea Mu’tah, şi continuă să aibă unul dintre cele mai bune programe de asistenţă me-dicală din ţară. În prezent, învăţământul medical din Regatul Haşemit al Iordaniei numără 15 programe de licenţă în Asistenţă Medicală, dintre care două sunt la Universitatea Mu’tah, şapte programe de masterat şi unul de doctorat.

Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al Hussein a condus un grup de iniţiativă care a pledat pentru înfiinţarea unui Consiliu de Asistenţă Medicală independent, un organ legislativ care vizează reglementarea asistenţei medicale în Regatul Haşemit al Iordaniei. Angajamentul Alteţei Sale Regale pentru această cauză a dus la în-fiinţarea, în 2002, a Consiliului de Asistenţă Medicală din Iordania, fondat prin decret regal dat de Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea, ASR fiind numită în funcţia de preşedinte al Consiliului. Acest Consiliu a reformat asistenţa medicală din Iordania şi a stabilit legături puternice cu instituţii de profil din lume.

Pentru a promova excelenţa în asistenţa medicală, Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al Hussein a creat Medalia de Onoare „Princess Muna“ şi medaliile „Rofaida Al Aslamieh“ şi „Nusaibah Al Masinieh“ pentru asistentele medicale a căror educaţie, practică sau calităţi de conducere îndeplinesc criterii de excelenţă. În plus, ASR a stabilit Fondul „Princess Muna“, un fond care sponsorizează educaţia medicală şi încurajează femeile, în special din zonele sărace ale Iordaniei, pentru a se înscrie în programe de asistenţă medicală, la universităţi publice naţionale. De asemenea, ASR premiază anual absolvenţii de vârf ai şcolilor de asistenţă medicală.
Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al Hussein sprijină programe cu accent pe eradicarea sărăciei şi promovarea sănătăţii mamelor şi a nou-născuţilor. În plus, ASR este un lider activ în iniţiative îndreptate spre construirea meseriei de asistent me-dical în Regatul Haşemit al Iordaniei şi în regiune. ASR, de asemenea, a solicitat ca cercetarea în asistenţa medicală să se concentreze pe aspectele care fac diferenţa în viaţa pacienţilor şi a familiilor lor; cer-cetare care se bazează pe practică şi pe servicii. Sub patronajul Alteţei Sale Regale, Consiliul de Asistenţă Medicală iordanian colaborează la un număr de proiecte privind asistenţa medicală directă şi cursuri postliceale de asistenţă medicală.

ASR este preşedintele mai multor organizaţii umanitare, inclusiv o societate de integrare a persoanelor în vârstă în comunitate, şi alta care oferă servicii şi sprijin pentru copiii cu dizabilităţi şi nevoi speciale. Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al Hussein este reprezentantul, în Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a asistentelor medicale şi a moaşelor în Biroul din Regiunea Mediteranei de Est şi este consilier onorific pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii în colaborarea cu Centrele pentru Dezvoltarea Asistenţei Medicale.

Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al Hussein a participat la numeroase evenimente internaţionale, iar ca o recunoaştere a marilor sale contribuţii, ASR a fost beneficiara următoarelor diplome onorifice de doctorat:

 • Ph.D. from Al Hashimiyyeh University, - Jordan 2003
 • Doctorate „Honoris Causa“ from Valencia Polytechnic University - Spain 2003
 • A doctorate of Science from Glasgow Caledonian University - UK 2007
 • A doctorate of Humane Letters from Azusa Pacific University, USA 2008
 • A doctorate of Nursing from the University of Jordan 2009

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.