anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

Prioritatea social-democrată: 100 de măsuri pentru stabilizarea economică, sanitară și socială a țării (P)

GALERIE
toma 800x500
 • toma 800x500
- +

România și românii trec printr-un moment critic, iar consecințele se resimt zilnic în tot ceea ce înseamnă viața noastră. Mai mult ca oricând, este nevoie de stabilitate, de siguranță, de competență și de responsabilitate națională. 

Alături de colegii mei social-democrați, suntem pregătiți să participăm la formarea unui Guvern cu un mandat limitat, până când va fi posibilă organizarea alegerilor anticipate.

Unica noastră misiune este aceea de a asigura stabilizarea economică, sanitară și socială a țării și, de aceea, suntem pregătiți să facem o propunere de premier. În plus, venim în fața tuturor românilor și prezentăm clasei politice 100 de soluții pentru stabilizarea țării, acceptate la nivel social și economic ca rezultat al consultărilor cu specialiștii din domeniul medical, liderii confederațiilor sindicale, membri importanți ai mediului de afaceri, reprezentanții sistemului de educație public și privat și reprezentanții HoReCA.

Prioritatea noastră în toate discuțiile ce vizează noul Guvern constă în crearea unui program de guvernare care pornește de la acest plan coerent și predictibil al celor 100 de soluții și măsuri, ca pas esențial și premergător oricărei discuții ale partidelor privitoare la ministerele pe care le vor coordona. Nu împărțim funcții în guvern, ci sarcini și responsabilități!

Cele mai importante măsuri pe care le propunem și care au nevoie urgentă să fie implementate pentru stabilizarea țării vizează combaterea pandemiei, accesul copiilor la educație, combaterea creșterii prețurilor prin:

Asigurarea accesului la medicație antivirală în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripție medicală

Constituirea unității de achiziție, stocare și distribuție a medicației specifice pacienților COVID-19

Extinderea testării, prin asigurarea de către stat a unui număr lunar de teste gratuite pentru angajații sectoarelor esențiale, pe o perioadă definită de timp

Susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație în care coerciția să nu fie impusă prin demagogie și diverse artificii legislative. Campania de informare privind vaccinarea trebuie regândită și adaptată pentru toate categoriile sociale, precum și pentru mediul urban și rural

Extinderea rolului medicilor de familie și organizarea unor centre ambulatorii de evaluare și tratare a pacienților COVID-19 pentru a scădea presiunea de la nivelul spitalelor

Asigurarea unui pachet de informații ușor accesibil pentru toți cetățenii, care să ofere răspunsuri concludente la întrebări precum: Ce fac dacă am un test pozitiv? Ce fac dacă sunt contact al unui caz pozitiv? Unde mă adresez? Când și unde mă prezint la medic? De unde procur medicația necesară?

Asigurarea prin toate mijloacele a posibilității desfășurării procesului de învățământ în regim fizic

Descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea unităților de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorității de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați

Introducerea unor criterii clare, care vizează atât nivelul de infectare dintr-o localitate, gradul de vaccinare al profesorilor și părinților, dar și posibilitățile reale ale fiecărei școli de asigurare a desfășurării activității școlare în siguranță

Testarea săptămânală a elevilor, profesorilor si personalului nedidactic și asigurarea operaționalității în ceea ce privește nevoile reale ale sistemului educațional

Plafonarea prețurilor la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiți la încălzirea termică pentru o perioadă de 6 luni și la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021

Asigurarea subvenției la gigacalorie la un nivel echilibrat astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută la luna decembrie 2020

Vasile TOMA

Deputat PSD de Iași

Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X