anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Priorităţile lui Eduard Novak: baze sportive şi tabere din Covasna, Harghita, Mureş

GALERIE
Novak ministru
 • Novak ministru
- +

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a vorbit î mai multe rânduri despre descentralizarea bazelor sportive. Însă, până acum, proiectele sale vizează doar obiective din judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Alba, conform documentelor publicate pe site-ul MTS. Deşi vorbeşte despre descentralizare, Eduard Novak centralizează acolo unde este direct interesat. 

Pe pagina Ministerului Tineretului şi Sportului, la capitolul "proiecte legslative aflate în dezbatere publică" regăsim următoarele:

 • Proiect de hotărâre de Guvern privind comasarea, actualizarea valorii de inventar, datelor tehnice şi adresei unor imobile aflate în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş cuprinse în Anexa nr.30 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, şi transmiterea unor imobile în domeniul public al oraşului Sovata, judeţul Mureş. Mai exact, Taberele Sovata I şi Sovata II vor trece în domeniul public al oraşului Sovata al cărui primar este Fülöp László Zsolt.
 • HOTĂRÂRE privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului prin Clubul Sportiv ”Mureşul” Târgu Mureş, precum şi declararea lui ca bun de interes naţional. Aici este vorba despre investiţia nefinalizată "Patinoar artificial acoperit".
 • HOTĂRÂRE privind înfiinţarea privind înfiinţarea Sport Club Odorheiul Secuiesc în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. În acest caz este evidentă centralizarea pentru suportarea cheltuielilor din bugetul MTS.
 • HOTĂRÂRE privind transmiterea unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului – Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna, în domeniul public al Municipiului Sfântu Gheorghe, Judeţul Covasna. Complexul sportiv din Sfântu Gheorghe şi sediul administrativ al acestuia trec în administrarea municipalităţii. Primarul din Sfântu Gheorghe este Antal Arpad. 
 • HOTĂRÂRE privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului a unui imobil aflat în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului prin Direcţia judeţeană pentru Sport şi Tineret Harghita, în vederea scoaterii din funcţiune, casării şi demolării. Tabăra "Miercurea Ciuc" din oraşul Vlăhiţa, aflată într-o avansată stare de degradare, va fi demolată. Primar în Vlăhiţa este Csaba Lőrincz.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.