Prioritizarea și susținerea proiectelor Iașiului!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă ( P)

Prioritizarea și susținerea proiectelor Iașiului!

GALERIE
toma vasile
  • toma vasile
- +

„Sunt români care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu înțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește în acest loc mai viu și mai bogat decât oriunde aiurea [...]. În conștiința lui națională, ar fi o lipsa dacă el n-ar fi văzut orașul care a fost și-și zice încă astăzi, cu mândrie, capitală Moldovei...” Nicolae Iorga

În scurtă vreme, se va definitiva proiectul bugetului de stat pentru anul 2019. Un bun prilej pentru fiecare dintre noi să ne reevaluăm prioritățile lucrative și proiectele, în așa fel încât să ne reprezentăm corect, eficient și realist circumscripțiile.

Personal, sunt de părere că una dintre datoriile noastre principale că parlamentari este urmărirea și îndeplinirea interesului comunitățîi pe care o reprezentăm cel puțîn în aceeași măsură în care urmărim și îndeplinim interesul la nivel general, național al statului român.

De aceea, consider că fiecare ocazie pe care o avem pentru îndeplinirea interesului comunității trebuie folosită cu seriozitate, obiectivitate și perseverență. Iar una dintre cele mai importante astfel de ocazii este Legea Bugetului de Stat.

Fiecare dintre noi are datoria să cunoască nevoile celor pe care îi reprezintă, așa cum are datoria și misiunea de a le satisface. Suntem cei mai în măsură să cunoaștem aceste nevoi, așa cum suntem cei mai în măsură să depunem toate eforturile și să întreprindem toate demersurile pentru că aceste nevoi să se transforme în realizări.

Împreună cu colegii mei, susțin cu aceeași perseverență, determinare și putere care mă caracterizează proiectele Iașiului, în așa fel încât acest oraș de marca al României să beneficieze de sumele necesare implementării proiectelor gândite.

Iar dacă Guvernul României este cel care implementează proiectele, noi, parlamentarii de Iași, suntem cei datori să i le semnalăm, să le prioritizăm și să le reprezentăm în concordanță cu programul și nevoile de dezvoltare și evoluție ale județului și cetățenilor săi, de solicitările și realitățile lor. În urmă unei analize cât se poate de atente și laborioase, împreună cu colegii mei și a numeroaselor dialoguri și întâlniri avute cu ieșenii, consider, în acord cu echipa pe care o formăm la Iași, oameni politici, societate civilă și cetățeni deopotrivă, că principalele obiective care au nevoie de tot sprijinul care se poate acorda prin Legea Bugetului de Stat pe 2019 sunt:

1. Demararea procedurilor de construire pentru autostrada Ungheni -Iași - Târgu-Mureș

2. Continuarea demersurilor și procedurilor de construire a Spitalului Regional de Urgență

3. Finalizarea șoselei de centură a Iașului

4. Construirea unei Săli Polivalente moderne cu o capacitate de 15.000 locuri

Obiective, considerăm noi, nu doar utile, ci și cât se poate de realiste.

Obiective care ar aduce îmbunătățiri incontestabile nivelului de trăi al milioanelor de români și care ar crește indubitabil nivelul economic și de investiții al întregii regiuni ce are drept inima și nucleu Iașiul.

Importanța lor este dincolo de orice tăgadă. Eu, împreună cu colegii mei, le considerăm absolut vitale și adevărate pietre de căpătai pentru o nouă epoca a întregii Moldove și nu numai. O epocă în care Iașiul și Moldova își recapătă locul binemeritat în rândul orașelor și regiunilor țării și în care resursele și bogățiile inestimabile ale lor vor putea fi valorificate conform pentru binele cetățenilor lor.

A trecut mult prea multă vreme, nepermis de multă vreme (!), în care Iașiul și Moldova au deținut rolul Cenușăresei sau, și mai exact de atât, al "săracei fete bogate". Prea multă vreme, această regiune atât de frumoasă și de bogată din toate punctele de vedere, de la capitalul său uman, până la capitalul său istoric și cultural, a fost deprivată de condițiile pe care, în mod normal, o astfel de regiune ar fi trebuit să le aibă, să beneficieze și să se bucure de ele din plin.

Și spun asta în primul și în primul rând din postura moldoveanului și apoi a omului politic și parlamentarului Vasile Toma. Și cred că această părere este împărtășită de oricine reprezintă Moldova. Indiferent de culoarea sau de interesele politice. Nu poți reprezenta Moldova în Parlamentul României sau în oricare instituție a statului român și să declari cu mâna pe inima că cele de mai sus nu sunt adevărate.

Sunt adevăruri și valori care exced interesul politic și doctrina. Așa cum sunt lucruri pe care ni le-am asumat, promisiuni pe care le-am făcut și proiecte pe care le-am propus care sunt mai presus de "manualul de partid".

De aceea, vă invit să susținem împreună obiectivele Iașiului, netrecând cu vederea și neuitându-i valoarea pentru întreagă țară.

Cu un Iași ce își recapătă strălucirea de odinioară și cu o Moldovă al cărei statut este cel al perlei coroanei marilor săi înaintași care au contribuit la România Unită și modernă de azi, sunt sigur că România și noi toți nu vom avea decât de câștigat, având garanția unui viitor la fel de strălucitor precum istoria și cultură acestei zone și bogat precum pădurile sale.

 

Vasile TOMA

Senator PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.