Priviți cum Volvo aruncă mașini noi din macara, de la 30 de metri înălțime
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Priviți cum Volvo aruncă mașini noi din macara, de la 30 de metri înălțime

GALERIE
wVolvo-macara
  • wVolvo-macara
- +

Volvo Cars a executat acest extrem crash test special pentru specialiștii în descarcerare, astfel încât aceștia să-și poată perfecționa abilitățile de intervenție. Au fost aruncate din macara în total 10 mașini Volvo noi.

De obicei lucrătorii de la descarcerare își iau vehiculele cu care se antrenează de la dezmembrări. Aceste mașini însă au adesea o vechime de până la două decenii iar în ceea ce privește rezistența oțelului, construcția cuștilor de siguranță și durabilitatea generală, există o diferență mare între mașinile moderne și cele construite în urmă cu cincisprezece până la douăzeci de ani. Iar noile Volvo sunt fabricate din unele dintre cele mai dure oțeluri găsite în mașinile moderne.

„În mod normal, ciocnim mașini doar în laborator, dar aceasta a fost prima dată când le-am aruncat din macara”, spune Håkan Gustafson, investigator principal în cadrul echipei de cercetare a accidentelor de trafic Volvo Cars. „Știam că vom vedea deformări extreme după test și am făcut acest lucru pentru a oferi echipei de salvare o adevărată provocare cu care să lucreze”.

 

Un total de zece Volvo, de diferite modele, au fost aruncate de macara de mai multe ori. Înainte de aruncare, inginerii de siguranță Volvo Cars au făcut calcule exacte despre cât de multă presiune și forță trebuie să fie expuse fiecărei mașini, pentru a atinge nivelul dorit de daune.

Această abordare a contribuit la crearea de daune suficiente pentru a simula daunele constatate în cele mai extreme scenarii de accident. În astfel de situații, este posibil ca persoanele din interiorul mașinii să fie într-o stare critică. Prin urmare, prioritatea este de a scoate oamenii din mașină și de la un spital cât mai repede posibil, folosind instrumente de salvare hidraulice cunoscute în industrie drept „fălci ale vieții”. Specialiștii în descarcerare vorbesc adesea despre ora de aur: trebuie să elibereze și să ducă un pacient la spital în decurs de o oră după producerea accidentului.

 „Lucrăm în strânsă colaborare cu serviciile de salvare suedeze de mulți ani”, spune Håkan Gustafson. „Asta pentru că avem același obiectiv: să avem drumuri mai sigure pentru toți. Sperăm că nimeni nu are nevoie niciodată să experimenteze cele mai grave accidente, dar nu toate accidentele pot fi evitate. Prin urmare, este vital să existe metode care să ajute la salvarea de vieți atunci când se întâmplă cele mai grave accidente. ”

Toate descoperirile rezultate din accidente și lucrările de extracție rezultate vor fi colectate într-un raport extins de cercetare. Acest raport va fi disponibil gratuit pentru a ajuta salvatorii de peste tot din lume, permițându-le să beneficieze de descoperiri și să își dezvolte în continuare capacitățile de salvare a vieții.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.