anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.07.2020

Pro Vita caută donatori pentru a sprijini tineri talentaţi din familii numeroase

GALERIE
pro vita
  • pro vita
- +

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor a anunţat prin intermediul portalului doxologia.ro că desfăşoară o campanie de strângere de fonduri în perioada 5 - 30 iunie pentru a susţine la studii un număr de 10 copii cu rezultate foarte bune la învăţătură, care provin din familii cu până la 13 copii, care sunt în „Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii - Sf. Stelian“.

Aceştia au precizat că până în prezent sunt 30 de elevi şi studenţi înscrişi care primesc lunar suma de 200 de lei pentru asigurarea nevoilor de bază în educaţie: rechizite, îmbrăcăminte, taxă cămin, asigurare transport. Astfel, în completarea programului, Pro Vita vrea să mai susţină 10 copii din aceleaşi condiţii.

„Proiectul de susţinere la studii este o şansă pentru aceşti copii pentru că primesc ajutor în construirea unui parcurs educaţional şi profesional luminos. Noi credem foarte mult în educaţie. Toţi aceşti tineri sunt foarte buni, au talente deosebite şi o dorinţă de a învăţa. Tocmai aceste elemente ne-au determinat să ne aplecăm spre nevoile lor, încă din anul 2016, astfel încât eventualele dificultăţi materiale să nu constitue un obstacol pentru dezvoltarea lor. Invităm pe toţi cei care doresc să facă un bine şi să pună temelie bună la viitorul acestor copii, să se alăture demersului nostru“, a declarat Sorina Topliceanu, referent al Departamentului Pro Vita, pentru doxologia.ro.

Poveştilor celor 10 copii care pot fi sprijiniţi sunt impresionante.

Mădălina, spre exemplu, este în anul I la Academia de muzică „Gheorghe Dima“ din Piatra Neamţ, provine dintr-o familie cu 13 copii, iar pe perioada liceului a urmat cursuri de canto popular şi acum urmează specializarea „Pedagogie muzicală“ pentru că vrea să îi ajute şi pe alţi copii talentaţi să îşi cultive abilităţile în muzică.

Florentina este în clasa a VII-a şi face parte dintr-o familie cu 8 copii, vrea să urmeze liceul sportiv şi îi place fotbalul, pe care-l practică la modul activ.

Cei care vor să ajute pot dona bani în conturile Pro Vita sau se pot angaja să susţină o astfel de bursă de 200 de lei/ lună. Datele bancare sunt: RO08 CECE IS10 30RON 1014 342 contul în lei, RO68 CECE IS10 C1EUR 1103 231 - contul în euro, COD SWIFT: CECERO, CEC BANK, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, CIF 5334656, persoană de contact: Sorina Topliceanu - 0753.472.067, e-mail: departament.provita@mmb.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Munca în vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.