„Pro Vita” strânge 25 de tone de alimente pentru 250 de mame şi 1.500 de copii

marți, 30 noiembrie 2021, 02:57
1 MIN
 „Pro Vita” strânge 25 de tone de alimente pentru 250 de mame şi 1.500 de copii

Departamentul Pro Vita din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei organizează cea de-a cincea ediţie a Campaniei „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune”, iniţiativei alăturându-se şi 38 de instituţii şcolare din Iaşi, alături de 4 protopopiate ale Arhiepiscopiei: Târgu Neamţ, Ceahlău, Dorohoi şi Darabani.

Astfel, până pe 17 decembrie, se doreşte strângerea a 25 de tone de alimente neperisabile care să se transforme mai apoi în pachete de sărbători pentru 250 de mămici şi peste 1.500 de copii pe care îi are în grijă departamentul Mitropoliei.

„Campania se desfăşoară, ca şi în celelalte ediţii, sub forma unui concurs de fapte bune. Elevii din instituţiile de învăţământ partenere sunt invitaţi să doneze alimente neperisabile, iar clasele care adună cea mai mare cantitate de alimente (faină, ulei, paste, etc.) câştigă pizza pe săturate. Alimentele strânse vor fi donate beneficiarilor cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos pentru a le fi de folos pentru o perioadă mai îndelungată de timp”, explică iniţiatorii campaniei.

Potrivit calendarului campaniei, până pe 1 decembrie se desfăşoară înscrierea claselor participante, urmând ca în perioada 2-8 decembrie să se desfăşoare colectarea alimentelor. În perioada 9 – 15 decembrie va avea loc distribuirea alimentelor către beneficiari, iar pe 17 decembrie este programată „Gala Bucurie în Familie online”. Clasele câştigătoare vor fi premiate în luna ianuarie.

Cei care doresc să se alăture campaniei pot afla detalii despre contul în care pot face donaţii pe site-ul Departamantului Pro Vita.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii