anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.07.2020

Pro Vita strânge bani pentru a ajuta mai multe familii în proiectul „Dar pentru copii“

GALERIE
copii
  • copii
- +

Departamentul Pro Vita din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor anunţă, pe portalul doxologia.ro, că au fost strânşi peste 50.000 de lei de la 160 de persoane în cadrul proiectului „Dar pentru copii“. Cu banii respectivi, au fost oferiţi 10 metri cubi de lemn de foc pentru familia Pătraşcu, pe una dintre familiile cu mulţi copii pe care aceştia şi-au propus să le ajute, în timp ce familiei Baciu i-au ridicat o baie şi o bucătărie ca anexă la actuala casă pe care o au, iar în perioada următoare le vor schimba şi acoperişul.Totodată, lor le va fi realizată o fântână, o fosă septică şi instalaţiile necesare.

„Cea mai provocatoare este povestea familiei Vornicu din Feredeni. Părinţii şi şapte copii locuiesc într-o singură cameră astfel încât a fost propusă construirea unei case noi, decente, în care copiii să aibă loc pentru a creşte sănătos. Există un plan de construcţie pentru noua locuinţă şi au fost plătite taxele necesare pentru a începe procesul de obţinere a succesiunii terenului pe care va fi construită casa. Epidemia de coronavirus a încetinit din păcate acest proces, dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu acesta va fi reluat în perioada imediat următoare“, au precizat reprezentanţii Pro Vita pentru doxologia.ro.

Pentru acest proiect este nevoie de aproximativ 170.000 de lei, şi a început o strângere de fonduri în acest sens. Coordonatorul proiectului este pr. Dragoş Bălinişteanu, care a explicat pentru doxologia.ro că proiectul este unul greu şi că este nevoie de sprijinul mai multor persoane pentru a finaliza lucrările şi pentru a asigura un alt viitor pentru toţi copiii respectivi.

„Putem găsi o mie de motive pentru a critica aceste familii, pentru a rămâne indiferenţi faţă de ele, dar contează să găsim în schimb gândul cel bun. Frumuseţea proiectului constă în faptul că doar cu un gest mic putem schimba nu viaţa unui copil, ci a zece sau douăzeci de copii în acelaşi timp“, a declarat acesta.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Munca în vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.