Pro Vita strânge bani pentru a ajuta mai multe familii în proiectul „Dar pentru copii“

vineri, 05 iunie 2020, 01:57
2 MIN
 Pro Vita strânge bani pentru a ajuta mai multe familii în proiectul „Dar pentru copii“

Departamentul Pro Vita din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor anunţă, pe portalul doxologia.ro, că au fost strânşi peste 50.000 de lei de la 160 de persoane în cadrul proiectului „Dar pentru copii“. Cu banii respectivi, au fost oferiţi 10 metri cubi de lemn de foc pentru familia Pătraşcu, pe una dintre familiile cu mulţi copii pe care aceştia şi-au propus să le ajute, în timp ce familiei Baciu i-au ridicat o baie şi o bucătărie ca anexă la actuala casă pe care o au, iar în perioada următoare le vor schimba şi acoperişul.Totodată, lor le va fi realizată o fântână, o fosă septică şi instalaţiile necesare.

„Cea mai provocatoare este povestea familiei Vornicu din Feredeni. Părinţii şi şapte copii locuiesc într-o singură cameră astfel încât a fost propusă construirea unei case noi, decente, în care copiii să aibă loc pentru a creşte sănătos. Există un plan de construcţie pentru noua locuinţă şi au fost plătite taxele necesare pentru a începe procesul de obţinere a succesiunii terenului pe care va fi construită casa. Epidemia de coronavirus a încetinit din păcate acest proces, dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu acesta va fi reluat în perioada imediat următoare“, au precizat reprezentanţii Pro Vita pentru doxologia.ro.

Pentru acest proiect este nevoie de aproximativ 170.000 de lei, şi a început o strângere de fonduri în acest sens. Coordonatorul proiectului este pr. Dragoş Bălinişteanu, care a explicat pentru doxologia.ro că proiectul este unul greu şi că este nevoie de sprijinul mai multor persoane pentru a finaliza lucrările şi pentru a asigura un alt viitor pentru toţi copiii respectivi.

„Putem găsi o mie de motive pentru a critica aceste familii, pentru a rămâne indiferenţi faţă de ele, dar contează să găsim în schimb gândul cel bun. Frumuseţea proiectului constă în faptul că doar cu un gest mic putem schimba nu viaţa unui copil, ci a zece sau douăzeci de copii în acelaşi timp“, a declarat acesta.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii