Proba la matematică de la evaluare, neaşteptat de uşoară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proba la matematică de la evaluare, neaşteptat de uşoară

Atât majoritatea elevilor cât şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar consideră că subiectul extras a fost unul de dificultate medie.

GALERIE
foto DAN LUCA, evaluare nationala matematica 1314
  • foto DAN LUCA, evaluare nationala matematica 1314
- +

Considerată în alţi ani „cuiul” evaluării naţionale, proba la matematică a fost percepută ieri drept uşoară de către mulţi dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut-o. La Liceul „Vasile Alecsandri”, de exemplu, elevii care ieşeau din sala de examen exclamau că a fost foarte uşor sau că au făcut tot.

 

 
 „Subiectele au fost foarte uşoare, în afară de ultimul subpunct de la ultimul subiect, la care mai mulţi dintre cei cu care am vorbit au greşit. Mai greu a fost şi la exerciţiul 5 de la subiectul al II-lea, pe care nu prea l-am înţeles. În rest, a fost super uşor. Eu nu m-am pregătit suplimentar pentru această probă, pentru că sunt genul care prind din clasă, nu prea învăţ acasă. Subiectele au fost mai uşoare decât la ultima simulare, care a fost chiar foarte uşoară, şi la care am luat 9,40. Cu media 9 am şi terminat, 9 am avut şi în teză. La română a fost mai greu. Ne-au dat elemente pe care noi nu prea le pregătim, pe partea de gramatică. Cred că voi lua 7 sau 8”, a spus Radu Borhan. Pentru a se simţi mai siguri pe ei, dar şi pentru a obţine note foarte bune, unii elevi au recunoscut că au făcut pregătire în particular. „N-am avut emoţii deloc. Cred că toată lumea poate lua peste 5, chiar peste 6, iar de picat vor pica numai cei care n-au nicio treabă cu matematica. Eu am făcut pregătire şi în particular, ca să fiu sigură pe mine. Chiar m-am simţit relaxată la probă. Într-adevăr, spre deosebire de simulări, au fost uşoare subiectele dar, de obicei, simulările se dau grele ca să te pregătească, ca să te sperie. Aşa a fost şi anul trecut”, a afirmat Teodora, candidată de la acelaşi liceu. Chiar şi cei de 10 la matematică au simţit nevoia să meargă la meditaţii. „A fost uşor, am făcut totul foarte bine, sunt sigură. M-am verificat şi toate calculele aşa sunt. Ar trebui să iau 10. Cu excepţia anului ăsta, când a fost mai greu şi am avut media 9 la clasă, am avut media 10 la matematică. Am făcut şi pregătire în particular, ca să fiu sigură că voi obţine la examen nota maximă. Punctul c de la ultima problemă a fost cel mai greu. Adică, pe lângă cunoaşterea teoriei, trebuia să ai şi imaginaţie să vezi ce triunghi se poate crea în acel paralelipiped”, a mărturisit Alexandra Gavrilă, de la acelaşi liceu. La Şcoala „Gh. Mârzescu” din Bularga, şi elevii de 6 sau 7 la clasă au spus despre probă că a fost uşoară, având însă aşteptări realiste în privinţa rezultatelor. „Subiectele chiar au fost uşoare. Eu am făcut pregătire în particular în jur de o lună, pentru că la clasă aveam 6 şi nu cred că m-aş fi descurcat. Sper să iau un 7”, a spus Andrei Bejenaru. „Şi mie mi s-au părut destul de uşoare, la partea a III-a a fost mai greu. Sper să iau măcar 5. La noi în clasă nu are nimeni media 10 la matematică, cea mai mare e 7”, a completat Andreea Cobiliţă. Reprezentanţii IŞJ apreciază că, la afişarea rezultatelor, nu ar trebui să vedem pe liste multe note sub 5. „Varianta extrasă este accesibilă elevilor din punctul de vedere al gradului de dificultate, astfel încât candidaţii cu un nivel mai scăzut de pregătire pot depăşi nota 5”, a precizat Irina Căpraru, inspector de specialitate. Proba la matematică a fost susţinută de către 6769 candidaţi, cu unul mai puţin decât cea la română, absentând 183 dintre cei înscrişi.
 
 
 
 
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Alexandru LĂZESCU

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Procedeele, dezvăluite recent, prin care a fost discreditată timp de aproape un an şi jumătate o teorie de bun simţ, aceea că virusul care a provocat pandemia ar fi putut proveni de la Laboratorul de Virusologie din Wuhan, ilustrează corupţia din domenii ştiinţifice cu mare miză financiară şi maniera în care „ştiinţa” a fost politizată.

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre parabole

Nichita DANILOV

Câte ceva despre parabole

Am trăit într-o lume parabolică. Într-o comunitate închisă. Prizoniera propriilor dogme. O lume în care predomina elementul religios. Am trăit într-o lume în care Evul Mediu era la el acasă. Dogmele şi cutumele unei astfel de lumi mi s-au imprimat adânc în suflet, încă din fragedă copilărie.

Sociologia teatrală şi critica vie

Dana ȚABREA

Sociologia teatrală şi critica vie

Două chestiuni din volumul al doilea de Teatru în diorame, semnat de Miruna Runcan, oglindind perioada comunistă dintre anii 1965 şi 1977, care reprezintă, în opinia autoarei, intervalul cel mai suportabil existenţial şi de efervescenţă teatrală din zbuciumata istorie a comunismului românesc, merită să fie supuse atenţiei: investigaţia sociologică asupra teatrului a lui Pavel Câmpeanu în contextul în care facultăţile şi institutele de cercetare sociologică fuseseră închise şi dezbaterea cu privire la actul critic.

O scrisoare din RFG

Michael ASTNER

O scrisoare din RFG

Prin aprilie, la Amnaş fiind, am găsit într-un dulap o scrisoare veche primită de ai mei de la soţia unuia dintre fraţii lui tata, scrisoare scrisă şi trimisă după ce fuseseră în vizită în România. Pe cât de banală pare, pe tot atât de interesantă este totuşi această relativ scurtă misivă venită din Republica Federală Germania, deci din Germania de Vest. Iat-o:

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.