Problema deszăpezirii drumurilor judeţene provoacă frisoane la Prefectură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Problema deszăpezirii drumurilor judeţene provoacă frisoane la Prefectură

GALERIE
deszapezire
  • deszapezire
- +

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a trecut în revistă stadiul pregătirilor de iarnă.

Cu două săptămâni înainte de intrarea oficială în sezonul rece, Co­mi­tetul Judeţean pentru Situaţii de Ur­genţă s-a întrunit ca să evalueze pregătirile pentru depăşirea evenimentelor specifice de iarnă: înzăpezirile.
 
Principalele instituţii şi-au prezentat „arsenalul“ de luptă cu zăpada. Astfel, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, care răspunde de circulaţia pe drumurile naţionale, dispune de 18 utilaje proprii şi 38 de utilaje închiriate pentru efectuarea intervenţiilor pe timp de iarnă. Regionala se poate baza pe încă 17 utilaje disponibile la cerere. Aprovizionarea cu sare e în curs, iar la sfârşitul săptămânii va începe montarea parazăpezilor. Acţiunea se va desfăşura în paralel cu încheierea campaniei agricole de toamnă. 
 
Reprezentanţii Primăriei ieşene au dat, la rândul lor, asigurări că pregăti­rile sunt în grafic, activitatea de des­zăpezire urmând să fie realizată cu utilajele şi echipamentele instituţiilor din subordine, respectiv Citadin, Salubris etc. Aeroportul dispune de tot necesarul de substanţe pentru curăţarea pistei şi degivrare, precum şi de utilajele aferente, iar pregătirile de iarnă decurg normal şi în cazul CFR. 
 
Există însă o singură problemă, a avertizat prefectul Marian Şerbescu: procedurile de contractare a serviciilor de deszăpezire a drumurilor judeţene. Amintim că procedura licitaţiei în acest caz a fost contestată din cauza unor prevederi din caietul de sarcini. Drept urmare, întreaga procedură a fost suspendată până la refacerea cerinţelor impuse de DJADP. „Am atras atenţia conducerii Direcţiei Judeţene de Ad­ministrare a Drumurilor şi Podurilor că situaţia trebuie soluţionată în timp util pentru a evita eventuale disfunc­ţionalităţi în activitatea de desză­pezire“, a conchis prefectul, adăugând că va verifica personal stadiul pregăti­rilor la bazele Regionalei de drumuri naţionale. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.