anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Probleme bărbăteşti pentru două madame ale politichiei locale

GALERIE
puls
  • puls
- +

Dacă tot au votat recent useriştii la centru orientarea doctrinară şi geostrategică pentru tot anul în curs, am înţeles chiar că până după Boboteaza lui 2021, orientare ca fiind de centru dreapta, şi pentru că tot ne apropiem, vorba aia, de Velăntais Dei, de Dragobete şi chiar de cireaşa de pe tort: 8 martie, am zic că merită să vă spunem două-trei vorbe şi despre madamele din partea dreaptă a pârleazului doctrinar ieşean (pentru cele de pe stânga vorbim cu altă ocazie). 

Asta, aşa, ca un mic mărţişor primăvăratic, să nu se supere pe noi că-s prea răruţ băgate în seamă. Să le luăm, aşadar, pe rând!

1 - Mam’zelle Cozet: Noua ei orientare de centru dreapta chiar că e de-a dreptul de neînţeles, să ne fie cu iertare, mam’zelle! Păi, din câte ştim noi, la fel şi amicul Archibald Tănase, Cozet a prins gustul politichiei după absolvirea studiilor, în America, acolo unde a lucrat în echipa de campanie a celui mai socialist şi chiar marxist personaj de la vârful vieţii politice de la Washington: neclarul candidat intern democrat pentru prezidenţiale, cel bătut de Hillary la mustaţă, Bernie Sanders pentru cunoscuţi, pentru multă lume bună evropenească un personagiu complet dubios, ascuns sub spoiala progresismului. În fine, nu analize politice ne interesează pe noi acuma, ci mai mult situaţiunea lui mam’zelle: cum se va poziţiona ea de dreapta, că aşa vrea partidul, când ea vine direct din măruntaiele stângismului extrem, unii zic chiar marxismului american? Poate ne spune până în campanie...

2 - Madama cu scântei: Într-o treabă tare neclară a intrat zilele acestea madama senator leberal local, aşa de urâtă încât, zic unii, s-ar putea ca aceasta să rămână pe dinafara listelor de candidaturi taman acum când, vorba aia, locuri sunt acolo de dau pe-afară. Madama cu scântei figurează în scriptele instituţiei ca fiind singurul ales liberal care a votat alături de toţi senatorii PSD atunci când s-a propus respingerea OUG a lui Orban de anulare a “ordonanţei lăcomiei”, 114, aia gândită de penalii Dragnea şi Vâlcov pentru a se răzbuna pe multinaţionale. Ştim acuma ce-o să zică, pe motiv c-a votat împotriva şefului de partid, că mai avem o madamă în parlament care, la votul cu autostrada, a spus că pupăza zbrrr, pe-o dugheană. Aşa că, gata: să vină Nică să ne lămurească ce şi cum!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.