Probleme de integritate: directoare de mare spital, învinsă de ANI în instanţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Probleme de integritate: directoare de mare spital, învinsă de ANI în instanţă

Timp de doi ani, dr. Luanda Mititiuc a fost şi administrator la o firmă privată.

GALERIE
Luanda Mititiuc
  • Luanda Mititiuc
- +

Directorul medical al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon”, dr. Luanda Mititiuc, a pierdut procesul intentat la Curtea de Apel Iaşi Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), după ce ANI a descoperit că medicul a fost timp de doi ani în incompatibilitate. Decizia prin care dr. Mititiuc a cerut anularea raportului ANI nu este definitivă, poate fi contestată în 15 zile, însă Curtea de Apel Iaşi a decis sesizarea Curţii Constituţionale pentru a clarifica excepţia de neconstituţionalitate ridicată în proces de dr. Mititiuc. 

Astfel, CCR urmează să se pronunţe asupra articolelor din Legea 95/2006 care interzic managerilor de spital şi a celor care ocupă poziţii echivalente comitetului director să ocupe funcţii de conducere în companii. Conform anunţului făcut de ANI în luna februarie a acestui an, medicul a ocupat în acelaşi timp şi funcţia de director medical, dar şi cea de administrator al unei firme. „În perioada 22 noiembrie 2016 - 01 octombrie 2018 a exercitat simultan funcţia de director medical în cadrul Spitalului Clinic «Prof. Dr. C.I. Parhon» Iaşi şi calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016), coroborat cu art. 181, alin. (9) din acelaşi act normativ”, se precizează într-un comunicat emis de ANI.

Astfel, conform declaraţiei de interese a dr. Mititiuc, a fost administrator asociat al SC EXCEL MED SRL până în 2018, când firma care oferea asistenţă medicală ambulatorie a fost radiată. În toate declaraţiile de interese din perioada 2016 - 2018 era menţionat că firma nu are profit, iar în declaraţia depusă în mai 2019 pentru anul 2018 au fost precizate beneficii de 5.871, fără să fie menţionată moneda. Tot în declaraţia de interese este precizat că are calitatea de acţionar şi la Zentiva S.A. şi OMV Petrom SA, având cumulat 33.000 de părţi sociale, cu valoare totală de 42.500; nici în acest caz nu este specificată valuta, cel mai probabil fiind vorba de lei. La sfârşitul lunii ianuarie 2020, dr. Mititiuc a devenit director medical al spitalului pentru a doua oară, după ce a susţinut un concurs cu trei probe, la care a fost notată cu nota 10. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.