Probleme în paradis la USR: Silviu Gurlui pleacă, Cosette Chichirău nu comentează
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Probleme în paradis la USR: Silviu Gurlui pleacă, Cosette Chichirău nu comentează

GALERIE
gurlui
  • gurlui
- +

„M-aţi ţinut mereu în corzi, v-am ajutat şi am pus pe masă priceperea, energia şi speranţa mea. Ele nu s-au pierdut, ci le voi purta înainte, cu fermitate. Dar fără USR“, a rezumat poate cel mai cunoscut (fost de-acum) membru ieşean al Uniunii. Cosette Chichirău nu a avut nicio replică.

„Nu poate fi decât un gest de normalitate. Da, mi-am apărat onest şi cu bun-simţ şansele mele, şansele Iaşului, şansele ţării. Am fost vocea şi sufletul celor din stradă. Şi încă mai cred că voi fi mesagerul acestor idealuri. Să cred că va exista cândva un sâmbure de demnitate, o oază de lumină, o speranţă. M-aţi ţinut mereu în corzi, v-am ajutat şi am pus pe masă priceperea, energia şi speranţa mea. Nu, ele nu s-au pierdut, ci le voi purta înainte, cu fermitate. Dar fără USR. La revedere“!

Astfel şi-a anunţat Silviu Gurlui, preşedinte al Organizaţiei Municipale a USR Iaşi, plecarea din politică. Ieri, cunoscutul activist antipoluare, pro-mediu, dar şi participant fervent la acţiuni (multe iniţiate chiar de el) de ajutorare a celor ajunşi la ananghie, ne-a spus că nu se mai regăseşte în USR. Voi continua ca independent, voi răspunde oricărui partid care îmi va cere părerea sau expertiza şi voi aprecia orice sprijin necondiţionat pentru proiectele mele - au fost ideile pe care Silviu Gurlui ni le-a sintetizat.

Ieri, de exemplu, a fost prezent la acţiunea de lansare a Partidului Verzilor la Iaşi, alături de Victor Chirilă, vicepreşedinte al CJ din partea ALDE, Mircea Manolache, om de afaceri şi consilier judeţean din partea UNPR, şi Sebastian Tătaru, un mai vechi reprezentant al ecologiştilor la Iaşi. Profesorul Gurlui a salutat proiectele „verzi“, asi­gurându-i pe ecologişti de tot sprijinul său în acest domeniu, dar a adăugat că nu se înscrie în partid.

Vezi mai multe imagini pe tema lansarii Partidului verde aici

Până aseară, nicio reacţie de la USR-PLUS faţă de plecarea lui Silviu Gurlui. Cosette Chichirău a avut telefonul închis şi nu a răspuns nici mesajului pe care i l-am lăsat şi, la fel, nici pagina de Facebook a USR nu consemnează nimic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.