anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Probleme mari pentru Mihăiţă cel mic: e tot mai singur!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Va rămâne au ba premarele Mihăiţă în fundul gol până la alegerile locale de anul viitor, fiind astfel lejer de bătut? 

O întrebare tot mai incitantă care se pune în mediul politic de Bahlui, mai ales că, după cum spun unii, ar exista un sondaj secret pe Iaşi, comandat de partidoi direct de la Bucureşti, care ar spune că Mihăiţă va pierde funcţia dacă nu va candida pe listele unui partid mare de dreapta, sau daca va merge la alegerile viitoare ca independent.

În aceste condiţii, cică negocierea lui e şi mai dificilă, zic sursele noastre. Căci, pentru cine nu ştie, Mihăiţă negociază cu liberalii pe filiera foştilor pedelişti din partid. Lipeala, dacă nu ştiaţi, i-a făcut sforarul vasluian portocaliu Dan Marean, iar susţinătorii lui Mihăiţă au ajuns acum alţi doi jupâni portocalii de la liberali: Blaga şi Flutur.

Pretenţia lui Mihăiţă ar fi fost ca, dacă vine el la liberali pe filiera asta, gata, să zboare din funcţie şi Alexe, şi Bodea şi toţi, că vine el cu amicii lui de şpriţ la butoane. Ce nu ştiu însă mulţi este că Şică Orban, liderul de la Bucureşti, nici nu vrea să audă de varianta asta ce i-o tot susură în ureche Blaga&Flutur.

Ce speră însă ciracii de şpriţ ai lui Mihăiţă, dimpreună cu şefu’? Cică se aude că, după alegeri, Şică se va retrage din funcţia de lider naţional, iar după asta zice-se că, poate, va veni vremea unui portocaliu în fruntea liberalilor. Portocaliu care, cică, îl va susţine pe Mihăiţă şi-l va aduce de căpăstru la partid. Acuma, ştiţi cum e asta? E ca-n bancul ăla cu Ivan Ivanovici care a câştigat la Loto: că până la urmă s-a dovedit că nu e o Volga ci o bicicletă, şi că nu e câştigată ci furată... Aşa şi cu Mihăiţă al nostru, bată-l să-l bată!

Măricel şi duşmanul din pădure

Nu ştim dacă aţi observat alaltăieri dis de dimineaţă, stimaţi participanţi la trafic, o chestiune tare interesantă petrecută imediat după accidentul cu 22 de victime de la Dobrovăţ. Chestiuţă care, după cum crede amicul nostru Archibald Tănase, arată că nea Măricel ot Cejău na partidoi încă nu a făcut pace cu tabăra adversă din filială, şi că intră aşa în campanie, cu duşmanul care loveşte când nici nu te aştepţi.

Ce spune Archie: că imediat după accidentul acela de la 5 dimineaţa, când au apărut primele voci care îl acuzau pe bună dreptate pe nea Măricel că nu s-a ocupat eficient să deszăpezească drumurile judeţene, şi că a rămas fără contract în martie, nea Balalaicu de la şefia şuşălelor naţional, om din trupa lui Castanciu, a şi ieşit cu un comunicat, cu noaptea-n cap, în care spunea cât de mult au deszăpezit oamenii lui în acea dimineaţă şuşălele. Hopaa!? Punct ochit, punct lovit...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.