Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Probleme mari pentru Mihăiţă cel mic: e tot mai singur!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Va rămâne au ba premarele Mihăiţă în fundul gol până la alegerile locale de anul viitor, fiind astfel lejer de bătut? 

O întrebare tot mai incitantă care se pune în mediul politic de Bahlui, mai ales că, după cum spun unii, ar exista un sondaj secret pe Iaşi, comandat de partidoi direct de la Bucureşti, care ar spune că Mihăiţă va pierde funcţia dacă nu va candida pe listele unui partid mare de dreapta, sau daca va merge la alegerile viitoare ca independent.

În aceste condiţii, cică negocierea lui e şi mai dificilă, zic sursele noastre. Căci, pentru cine nu ştie, Mihăiţă negociază cu liberalii pe filiera foştilor pedelişti din partid. Lipeala, dacă nu ştiaţi, i-a făcut sforarul vasluian portocaliu Dan Marean, iar susţinătorii lui Mihăiţă au ajuns acum alţi doi jupâni portocalii de la liberali: Blaga şi Flutur.

Pretenţia lui Mihăiţă ar fi fost ca, dacă vine el la liberali pe filiera asta, gata, să zboare din funcţie şi Alexe, şi Bodea şi toţi, că vine el cu amicii lui de şpriţ la butoane. Ce nu ştiu însă mulţi este că Şică Orban, liderul de la Bucureşti, nici nu vrea să audă de varianta asta ce i-o tot susură în ureche Blaga&Flutur.

Ce speră însă ciracii de şpriţ ai lui Mihăiţă, dimpreună cu şefu’? Cică se aude că, după alegeri, Şică se va retrage din funcţia de lider naţional, iar după asta zice-se că, poate, va veni vremea unui portocaliu în fruntea liberalilor. Portocaliu care, cică, îl va susţine pe Mihăiţă şi-l va aduce de căpăstru la partid. Acuma, ştiţi cum e asta? E ca-n bancul ăla cu Ivan Ivanovici care a câştigat la Loto: că până la urmă s-a dovedit că nu e o Volga ci o bicicletă, şi că nu e câştigată ci furată... Aşa şi cu Mihăiţă al nostru, bată-l să-l bată!

Măricel şi duşmanul din pădure

Nu ştim dacă aţi observat alaltăieri dis de dimineaţă, stimaţi participanţi la trafic, o chestiune tare interesantă petrecută imediat după accidentul cu 22 de victime de la Dobrovăţ. Chestiuţă care, după cum crede amicul nostru Archibald Tănase, arată că nea Măricel ot Cejău na partidoi încă nu a făcut pace cu tabăra adversă din filială, şi că intră aşa în campanie, cu duşmanul care loveşte când nici nu te aştepţi.

Ce spune Archie: că imediat după accidentul acela de la 5 dimineaţa, când au apărut primele voci care îl acuzau pe bună dreptate pe nea Măricel că nu s-a ocupat eficient să deszăpezească drumurile judeţene, şi că a rămas fără contract în martie, nea Balalaicu de la şefia şuşălelor naţional, om din trupa lui Castanciu, a şi ieşit cu un comunicat, cu noaptea-n cap, în care spunea cât de mult au deszăpezit oamenii lui în acea dimineaţă şuşălele. Hopaa!? Punct ochit, punct lovit...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri