Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Primul care ar fi spus pas şefilor de la Bucale, în sensul că refuză să ocupe postul, şi că preferă în continuare rândul doi, este chiar dipotatul frate de consilier prezidenţial. Coborând oferta mai jos, cică un altul care ar fi refuzat oferta preliminară ar fi secretarul de stat Brătescu, de la Cultură, fost şef al Ateneului din Tătăraşi, dacă aşa în ştiţi mai bine.

Motivul acestuia din urmă ar fi că abia i-a împlinit o lună ficiorul (la mulţi ani şi de la noi cu ocazia asta măreaţă, şi să crească mare şi voinic măcar cât tăticu’!), şi că din acest motiv dom’ menistru secretar de stat ar fi cerut voie de la partid să îi lase ceva mai mult timp la dispoziţie,să-i ajungă oleacă şi pentru viaţa de familie. Cererea cică se analizează încă în bepejeu...

Ameninţarea lui Paralexe a paralizat tot boborul liberal ieşean

Acuma, dragi cetitori şi simpatice cetitorese, aicea poate că ar mai trebui să ştiţi o chestiune, ca să vă integraţi perfect în peisagiul verde de primăvară, cel adecvat lecturii în natura politichiei de Bahlui.

Spun gurile rele dar bine informate din zona leberalilor ieşeni căci, după ce de la centru s-a dat undă verde pentru înscrierea în competiţie la luat locul lăsat vacant de Paralexe, cel de şef de filială, ei bine, cică şeful nici bine nu s-a ridicat de pe scaunul de jupân şi, la prima întrunire importantă, ar fi ameninţat pe faţă căci cine vrea sau doar încearcă să îşi croiască vreo carieră politică în filială pe cadavrul său, acela o va păţi de nu se va vedea, căci tot el va rămâne la butoane. Cam asta cică a lăsat Paralexe a se înţelege, că tot el va avea hăţurile, altfel e de rău.

Să fie oare asta una din explicaţiunile privind dragostile de familie de mai sus? Să fie oare vorba doar de astenia de primăvară? Sau o fi vorba, Doamne-fereşte, de adevărata explicaţie pentru recentele atacuri ale Hamas asupra Tel Aviv, alea interceptate de sistemul Iron Dome? Ptiu, ducă-se pe pustii...

PS: Vă daţi seama acuma, stimaţi telespectatori, căci în acest mod nu au mai rămas în cursă ca să-i ia locul lui Paralexe decât notara bucureşteană senator de Iaşi, madam Scântei, sau târgmureşeanul dipotat de Iaşi Alex Kocsis, băiatul de online al lui Orban, ori, mai ştii, poate junele dipotat păşcănean Sorinel Puştiul. Staţi totuşi puţin şi nu mânaţi: ce vă spuneam noi acu’ vreo lună? Ei, vedeţi că tot la Sorinel ajungem? Nu păşcăneanul, ci ieşean-bârlădeanul, e-he-hee...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.