anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Problemele de vedere pot fi simptome a mai multor suferinţe

GALERIE
control verificare ochi
 • control verificare ochi
- +

„Numele meu este Tudor Popescu şi sunt din Focşani. Am un băiat de 17 ani şi jumătate, care de aproximativ două săptămâni mi-a relatat că se confruntă cu următoarea problemă: A observat că ochiul drept are o poziţie incorectă şi că are vedere dublă. Când am auzit acest lucru, lam întrebat de cât timp vede aşa şi mi-a răspuns că nu ştie exact să aprecieze o perioadă de timp. Fără să mai stau pe gânduri, am început investigaţiile şi cum am crezut că este normal, m-am prezentat la medicul oftalmolog. Acesta prin proceduri specifice de consult a constatat că băiatul ar suferi de o pareză şi posibil de o diplopie, recomandându-mi să fac un control neurologic. Prezentându-mă la medicul specialist neurolog, băiatul a fost examinat şi concluzia medicului a fost recomandarea unui RMN. După ce am făcut examenul RMN, concluziile au arătat că funcţiile creierului sunt în limite normale. Am revenit la medicul specialist neurolog care a recomandat timp de o săptămână tratament cu AFLAMIL. La sfârşitul acestui tratament trebuie să iau legătura din nou cu domnia sa şi să îmi precizeze dacă afecţiunea se ameliorează sau ţine de specialistul oftalmolog. Din cele studiate am înţeles că această afecţiune se află la graniţa dintre neurologie şi oftalmologie. Întrebarea mea către dumneavoastră este : Cât de gravă ar putea fi afecţiunea şi dacă la sfârşitul tratamentului cu AFLAMIL nu se observă îmbunătăţiri, poate interveni medicul oftalmolog şi dacă apar rezultate favorabile. Precizez faptul că atunci când acoperă unul dintre ochi vederea este normală şi se dublează doar în momentul când îi deschide pe amândoi. În speranţa că mă puteţi ajuta cu un sfat, vă mulţumesc anticipat şi vă doresc multă sănătate!“

Prof. Univ. Dr. Dănuţ Costin (FOTO), Şef Clinică Oftalmologie, Spitalul Clinic de Neurochirurgie „N. Oblu“, Iaşi: „Domnule Tudor Popescu, Ziarul de Iaşi mi-a transmis mesajul dumneavoastră. Am primit şi documentele medicale, cu toate investigaţiile făcute de fiul dvs, pe care vi le-am solicitat ulterior. Înţeleg, din corespondenţa cu dvs, că băiatul are şi alte probleme de sănătate. Medicina de astăzi abordează pacientul într-un context general, nu doar prin prisma exclusivă a organului afectat.

De aceea, de cele mai multe ori, medicii lucrează în echipe multidisciplinare, pacientul fiind privit ca un tot unitar. Ce vreau eu să vă spun este faptul că problemele de vedere reclamate de fiul dvs. pot fi de natură oftalmologică sau pot fi rezultatul afectării altor organe.

Tocmai de aceea, sunt rezervat în a trage o concluzie în ce priveşte diagnosticul, respectiv tratamentul, în problema de sănătate pe care aţi menţionat-o. În acest context, deoarece simptomele pe care le acuză fiul dvs se regăsesc în cadrul mai multor afecţiuni, sfatul meu este ca acesta să se interneze într-o clinică de oftalmologie, unde medicul său curant va stabili, împreună cu dvs., paşii de urmat, atât din punct de vedere al investigaţiilor, cât şi al schemei de tratament.

Băiatul poate fi internat atât în Focşani, cât şi la Iaşi, în Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic de Neurochirurgie. Condiţia pentru a fi internat este ca acesta să aibă trimitere de la medicul său de familie sau de la un alt medic specialist. Sunt convins că indiferent de clinica oftalmologică unde veţi decide să mergeţi cu fiul dvs., acesta va beneficia de toată priceperea cadrelor medicale, care vor depune toate eforturile pentru a stabili un diagnostic corect şi a institui, în funcţie de rezultatele investigaţiilor medicale, o schemă de tratament care să îl ajute“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.