Problemele de vedere pot fi simptome a mai multor suferinţe
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Problemele de vedere pot fi simptome a mai multor suferinţe

GALERIE
control verificare ochi
  • control verificare ochi
- +

„Numele meu este Tudor Popescu şi sunt din Focşani. Am un băiat de 17 ani şi jumătate, care de aproximativ două săptămâni mi-a relatat că se confruntă cu următoarea problemă: A observat că ochiul drept are o poziţie incorectă şi că are vedere dublă. Când am auzit acest lucru, lam întrebat de cât timp vede aşa şi mi-a răspuns că nu ştie exact să aprecieze o perioadă de timp. Fără să mai stau pe gânduri, am început investigaţiile şi cum am crezut că este normal, m-am prezentat la medicul oftalmolog. Acesta prin proceduri specifice de consult a constatat că băiatul ar suferi de o pareză şi posibil de o diplopie, recomandându-mi să fac un control neurologic. Prezentându-mă la medicul specialist neurolog, băiatul a fost examinat şi concluzia medicului a fost recomandarea unui RMN. După ce am făcut examenul RMN, concluziile au arătat că funcţiile creierului sunt în limite normale. Am revenit la medicul specialist neurolog care a recomandat timp de o săptămână tratament cu AFLAMIL. La sfârşitul acestui tratament trebuie să iau legătura din nou cu domnia sa şi să îmi precizeze dacă afecţiunea se ameliorează sau ţine de specialistul oftalmolog. Din cele studiate am înţeles că această afecţiune se află la graniţa dintre neurologie şi oftalmologie. Întrebarea mea către dumneavoastră este : Cât de gravă ar putea fi afecţiunea şi dacă la sfârşitul tratamentului cu AFLAMIL nu se observă îmbunătăţiri, poate interveni medicul oftalmolog şi dacă apar rezultate favorabile. Precizez faptul că atunci când acoperă unul dintre ochi vederea este normală şi se dublează doar în momentul când îi deschide pe amândoi. În speranţa că mă puteţi ajuta cu un sfat, vă mulţumesc anticipat şi vă doresc multă sănătate!“

Prof. Univ. Dr. Dănuţ Costin (FOTO), Şef Clinică Oftalmologie, Spitalul Clinic de Neurochirurgie „N. Oblu“, Iaşi: „Domnule Tudor Popescu, Ziarul de Iaşi mi-a transmis mesajul dumneavoastră. Am primit şi documentele medicale, cu toate investigaţiile făcute de fiul dvs, pe care vi le-am solicitat ulterior. Înţeleg, din corespondenţa cu dvs, că băiatul are şi alte probleme de sănătate. Medicina de astăzi abordează pacientul într-un context general, nu doar prin prisma exclusivă a organului afectat.

De aceea, de cele mai multe ori, medicii lucrează în echipe multidisciplinare, pacientul fiind privit ca un tot unitar. Ce vreau eu să vă spun este faptul că problemele de vedere reclamate de fiul dvs. pot fi de natură oftalmologică sau pot fi rezultatul afectării altor organe.

Tocmai de aceea, sunt rezervat în a trage o concluzie în ce priveşte diagnosticul, respectiv tratamentul, în problema de sănătate pe care aţi menţionat-o. În acest context, deoarece simptomele pe care le acuză fiul dvs se regăsesc în cadrul mai multor afecţiuni, sfatul meu este ca acesta să se interneze într-o clinică de oftalmologie, unde medicul său curant va stabili, împreună cu dvs., paşii de urmat, atât din punct de vedere al investigaţiilor, cât şi al schemei de tratament.

Băiatul poate fi internat atât în Focşani, cât şi la Iaşi, în Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic de Neurochirurgie. Condiţia pentru a fi internat este ca acesta să aibă trimitere de la medicul său de familie sau de la un alt medic specialist. Sunt convins că indiferent de clinica oftalmologică unde veţi decide să mergeţi cu fiul dvs., acesta va beneficia de toată priceperea cadrelor medicale, care vor depune toate eforturile pentru a stabili un diagnostic corect şi a institui, în funcţie de rezultatele investigaţiilor medicale, o schemă de tratament care să îl ajute“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.