Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial

Problemele majore ale fermierilor din regiunea Nord-Est se discută la întâlnirile din cadrul Târgului pentru fermieri AGRALIM

GALERIE
Poza newsletter AGRALIM 2017 - Forumul Agricol (1)Poza newsletter AGRALIM 2017 - Forumul Agricol (2)Poza newsletter AGRALIM 2017 - Forumul Agricol (3)Poza newsletter AGRALIM 2017 - Forumul Agricol (4)
  • Poza newsletter AGRALIM 2017 - Forumul Agricol (1)
  • Poza newsletter AGRALIM 2017 - Forumul Agricol (2)
  • Poza newsletter AGRALIM 2017 - Forumul Agricol (3)
  • Poza newsletter AGRALIM 2017 - Forumul Agricol (4)
- +

La conferințele din cadrul Târgului AGRALIM 2017, fermierii vor avea ocazia să afle informații de ultimă oră, de la lideri din agribusiness, decidenți politici și specialiști, dar și să discute problemele cele mai importante cu care se confruntă, să facă schimb de experiențe și să identifice soluții.

Forumul Agricol aduce participanților, în primul rând, acces la informație de încredere. Aici vom prezenta și vom discuta despre toate noutățile importante de pe piață, în toate sectoarele de interes: cultură mare, horticultură, zootehnie. Vom avea ca invitați unii din cei mai reputați fermieri din regiune, dar și lideri din partea politică și reprezentanți ai marilor producători. Aceasta înseamnă, mai ales pentru fermierii mici, ocazia să afle tot ce au nevoie din surse directe. Deși regiunea de Nord a fost considerată ca având un potențial mai mic decât Bărăganul, de exemplu, în ultimii ani am dovedit că știm să facem o agricultură adevărată, productivă și de calitate. Regiunea noastră are specialiști de vârf, este pe locul II în țară la producția de sămânță, atrage deja investiții importante, are afaceri de mare succes. Îi invit la Forumul Agricol din prima zi a Târgului Agralim pe toți fermierii care vor să afle oportunitățile de ultimă oră și care vor să creștem împreună rolul regiunii noastre în țară” a declarat domnul Viorel Stan, director al SC Prest Serv Impex SRL și membru fondator al Clusterului regional Agro Ferma.
 
Joi, 21 septembrie 2017, de la ora 14:00, AGRALIM 2017 va începe în forță cu Forumul Agricol pe tema „Rolul Regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României”, organizat de ABplus Events, împreuna cu LAPAR (partener)și Federația PROAGRO.Forumul va dezbate perspectivele regiunii alături de reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai instituțiilor subordonate.
În după amiaza aceleiași zile, joi,21 septembrie, între orele 16:00–17:30, se va derula masa rotundă în cadrul căreia reprezentanții autorităților agricole vor intraîn dialog cu marii fermieri.
 
Vineri 22 septembrie, este „Ziua Fermelor de Lapte”
 
Întâlnirea crescătorilor de animale de lapte de rasă din regiunea Nord-Est – va explora ce aduce succesafacerilor din zootehnie, situația, dificultățileșidezvoltareacreșteriianimalelor de rasă de laptecuceimaibunispecialiștișicuautoritățile. Co-organizator: HolsteinRomânia. Cu sprijinul direct al Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), Moldoovis șiCAPRIROM;
 
Tot vineri, vor avea loc Întâlnirea de lucru a cultivatorilor de porumb, organizată de Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) și Întâlnirea de lucru a cultivatorilor de cartofi.
 
Sâmbătă, 23 septembrie, va fi ziua evenimentelor dedicate accesului fermierilor și producătorilor agricoli la piață,iar programul va fi următorul:
10:30–13:00 –Workshopul privind accesul la piață. Invitați speciali: reprezentanți din cadrul Direcției Măsuri de Piață – Comerț Exterior, APIA;
10:30–16:00– Conferința privind marketingul produselor agricole și alimentare;
14:30–17:00 – Workshopul „Finanțări europene și naționale pentru agricultură”cu participarea reprezentanților AFIR, a specialiștilor în consultanță și a reprezentanților instituțiilor bancare.
 
Claudiu Frânc, Președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), consideră că”este foarte important să ne întâlnim față în față, să prezentăm chestiunile cele mai actuale legate de ceea ce ne rezervă schimbările din legislație, disponibilitatea fondurilor și evoluția pieței. Numai astfel, prin dezbatere deschisă și directă, vom putea defini o poziție comună, bazată pe obiective reale și, apoi, vom putea susține această poziție față de autoritățile competente.”
 
La rândul său, Bogdan Pantazi, Director General al Agrocomplexului Lunca Pașcani și membru fondator al Clusterului regional Agro-Ferma spune: „Unul dintre secretele succesului în agricultură este asocierea de orice fel. La AGRALIM, fermierii au ocazia să se reunească, să facă schimb de experiență – târgul este un loc de întâlnire și un catalizator pentru agricultorii din zonă. La AGRALIM, se încearcă o simbioză între factori, o comunicare între instituții și activitățile conexe agriculturii. Din acest punct de vedere, depinde și de noi, fermierii, să-l menținem și să-l dezvoltăm de la an la an.”
 
Agralim 2017 – cel mai așteptat târg agricol din Regiunea Nord-Est își va deschide porțile în perioada 21-24 septembrie, în Parcul TransAgropolis din comuna Lețcani, lângă Iași, situat la drumul european E583. AGRALIM este organizat de ABPlusEvents și se desfășoară, pentru prima oară, în parteneriat cu Clusterul regional „Agro Ferma”, pe o suprafață de 10 ha.
 
Detalii la Oana Luchian - 0755.227.587

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri