anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Director supărat de un mesaj telefonic primit de la un subaltern

Proces ”cu cântec” în instanţă la Filarmonica Moldova Iaşi, din cauza unui SMS buclucaş

GALERIE
Filarmonica Moldova
 • Filarmonica Moldova
- +
Liderul de sindicat a fost sancţionat de conducere după ce a ameninţat că va contesta un concurs pentru postul de dirijor. S-a ajuns la judecată, angajatul sancţionat câştigând procesul. Cum s-au poziţionat cele două părţi?
Liderul de sindicat al filarmonicii ieşene, Ioan Ştefan Popel, a câştigat recent un process intentat împotriva institutiei, obţinând anularea unei sancţiuni disciplinare. Angajatul a primit un avertisment în vara anului trecut, sentinţa favorabilă fiindu-i pronunţată de către Tribunalul Iaşi. Nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel, procesul urmând a se relua în perioada următoare la Curtea de Apel Iaşi. Ioan Popel este angajat al instituţiei din 2001 şi a fost sancţionat disciplinar pe 28 iunie 2019 deoarece ar fi avut o „atitudine necuviincioasă faţă de colegi, colectiv şi şefii ierarhici, fapta constând într-un mesaj tip SMS transmis Directorului adjunct artistic“.
 
Potrivit actelor din dosar, în vara anului trecut, la Filarmonica Moldova Iaşi a avut loc un concurs pentru ocuparea funcţiei de dirijor. După concurs, mai mulţi membri de sindicat ar fi fost nemulţumiţi de prestaţia singurului candidat, în acest context, Popel trimiţând un SMS directorului artistic în care i-a scris: „Dacă îl declaraţi admis, la cererea colegilor şi în numele lor, voi fi nevoit să contest rezultatul“, ar fi fost mesajul trimis de Popel. A doua zi, a fost chemat în faţa comisiei disciplinare, fiind acuzat că s-a comportat necorespunzător cu un superior ierarhic. 
 
În plângerea depusă la Tribunal, liderul de sindicat de la Filarmonică a precizat: „Conversaţia avută cu Directorul adjunct artistic nu poate reprezenta o atitudine necuviincioasă faţă de colegi, colectiv şi şefi ierarhici, ci prin mesajul transmis a dorit să aducă la cunoştinţă opinia şi îngrijorarea unor membri ai corului faţă de posibilitatea promovării concursului de către persoana în cauză (n.r. - candidatul pentru funcţia de dirijor)“.
 
La rândul lor, reprezentanţii Filarmonicii Moldova s-au apărat şi au precizat că sancţiunea disciplinară acordată angajatului ar fi una temeinică. „Intimata a arătat că sancţiunea sus amintită a fost aplicată întrucât contestatorul a avut o atitudine necuviincioasă faţă de direcţiunea instituţiei (...) Precizează intimata că evaluarea candidatului participant la acel concurs era făcută de o comisie independentă din componenţa căreia făceau parte personalităţi din domeniu - iar în acest context mesajul a fost unul jignitor, încercând să forţeze decizia comisiei de concurs, şi neavenit la adresa conducerii care nu avea nicio competenţă cu privire la evaluarea candidatului care susţinea concurs pentru ocuparea postului de dirijor cor“, au precizat reprezentanţii Filarmonicii. 
Până să analizeze dacă mesajul menţionat a fost sau nu denigrator pentru şefii de la Filarmonică, reprezentanţii Tribunalului au constatat că instituţia nu a respectat procedura când l-a sancţionat pe Ioan Popel. Mai exact, nu au precizat în decizia de sancţionare apărarea acestuia, din acest motiv, documentul fiind lovit de nulitate. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X