Proces bizar între doi părinţi divorţaţi: se cer şedinţe obligatorii cu psihologul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proces bizar între doi părinţi divorţaţi: se cer şedinţe obligatorii cu psihologul

GALERIE
divort, proces, parinti,
  • divort, proces, parinti,
- +

Un bărbat şi-a dat în judecată fosta soţie, cerând judecătorilor să o oblige la participarea la şedinţe de consiliere psihologică. B.G. susţine că a constatat o înstrăinare a copiilor faţă de el după divorţul de R.G., alienarea fiind confirmată şi de o expertiză psihologică. Expertul recomandase efectuarea unei consilieri psihologice a copiilor cu ambii părinţi, pentru ca minorii să se adapteze la despărţirea părinţilor fără ca vreunul dintre aceştia să le piardă iubirea. Raportul, în care este menţionată alienarea copiilor de către mamă, a fost contestat de aceasta în instanţă. R.G. şi-a acuzat fostul soţ că el este cel care i-a implicat pe copii în procesele părinţilor, ceea ce a dus la starea actuală de fapt.

Situaţia juridică a celor trei copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, şi programul de legături personale ale acestora cu părintele nerezident, tatăl, face obiectul mai multor procese aflate pe rolul instanţelor ieşene. Magistraţii Judecătoriei au precizat că, pentru a o obliga pe mamă la consiliere psihologică ar trebui să existe o situaţie de urgenţă, ceea ce nu ar fi cazul. "Potrivit declaraţiei copiilor, aceştia nu s-au mai întâlnit cu tatăl lor de un an, refuzând din decembrie 2019 să se întâlnească cu părintele nerezident. Instanţa reţine că existau recomandări ale unui psiholog privind consilierea psihologică a părinţilor şi copiilor încă din luna noiembrie 2015. Or, în acest context, acţiunea din decembrie 2020 întemeiată pe aceleaşi argumente care existau încă din anul 2016 nu se încadrează în definiţia legiuitorului privind urgenţa", au motivat judecătorii decizia de respingere a cererii tatălui. Situaţia urmează să fie reanalizată de Curtea de Apel luni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cosmin PAȘCA

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cîţu pozează în elevul cuminte, olimpicul şcolit în străinătate, care vrea să scape partidul de "golanul" Orban.

Filmuletul zilei

opinii

LINGVIŞTI

Codrin Liviu CUȚITARU

LINGVIŞTI

A fost un spectacol total, în urmă cu doi ani, la ultimul doctorat face-to-face la care am participat, doctoratul tînărului meu coleg Tristan Momela.

Mărgelele de sticlă

Bogdan ILIESCU

Mărgelele de sticlă

Învăţătoarea o întreabă pe fetiţa de 6 ani, la ora de desen: "Ce desenezi?"  Fetiţa răspunde: "Îl desenez pe Dumnezeu."  Învăţătoarea îi spune: "Dar nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu." Iar fetiţa îi răspunde: "O să afle imediat!" (From Ken Robinson’s public talk at TED)

Angela

Nicolae TURTUREANU

Angela

Tot mai puţini cronicari, vechi şi noi. Tot mai puţini noi între noi, care mai respirăm duhul acelei împreună-lucrări, CRONICA VECHE numită. Şi tot mai multe punctele de suspensie.

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.