Proces ciudat cu maşina socrului, pe care ginerele şi-a vândut-o lui însuşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Proces ciudat cu maşina socrului, pe care ginerele şi-a vândut-o lui însuşi

GALERIE
masina
  • masina
- +

Un ieşean este acuzat că şi-ar fi înşelat socrul cu 8.000 de euro. Ginerele ar fi fost împuternicit să vândă automobilul socrului. El şi-ar fi vândut însă automobilul lui însuşi, fără a-i da socrului niciun ban.

 Socrul, R.P.G., a precizat în faţa magistraţilor Judecătoriei că ar fi întocmit pe numele ginerelui său, O.B., o procură prin care îl mandata pe acesta să înmatriculeze un VW Passat, putând totodată să-l vândă către terţe persoane, cu acordul său. O.B. şi-ar fi vândut însă autoturismul lui însuşi, contra sumei de 8.000 de euro, fără a da banii socrului său. De cealaltă parte, O.B. a afirmat că acţiunea socrului său este doar o şicană, urmărind diminuarea valorii bunurilor deţinute în comun cu soţia, cu care este în curs de divorţ. Intenţia reală a socrului în momentul încheierii procurii ar fi fost ca ginerele să înmatriculeze autoturismul, pentru ca ulterior să-l achiziţioneze. Maşina ar fi fost înmatriculată iniţial pe numele socrului doar ca o garanţie a restituirii unui împrumut făcut de ginere de la cumnatul său.

În analiza cazului, judecătorii au arătat că, în conformitate cu prevederile Codului Civil, un contract încheiat cu sine însuşi, în nume propriu este anulabil, prezumându-se existenţa unui conflict de interese. "Încheierea unui contract de către mandatar aflat într-un conflict de interese este un abuz al puterii de reprezentare, deoarece mandatarul nu îşi exercită puterea de reprezentare în conformitate cu obligaţiile sale, ci urmărind un interes care nu este al mandantului", au arătat magistraţii. Aceştia au decis anularea contractului de înstrăinare a autovehiculului, punând practic părţile în situaţia anterioară. Disputa nu este încă tranşată, sentinţa dată la Judecătorie acum 10 zile fiind atacată de socru înaintea Tribunalului. Judecătorii acestei instanţe au rămas în pronunţare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.