Proces împotriva Rolex, după ce martorii au reclamat zeci de cazuri de hărțuire și agresiune la compania elvețiană

miercuri, 12 iunie 2024, 13:56
2 MIN
 Proces împotriva Rolex, după ce martorii au reclamat zeci de cazuri de hărțuire și agresiune la compania elvețiană

Producătorul de ceasuri Rolex a concediat ilegal victimele agresiunilor și hărțuirii, acuză sindicatul Unia, într-un comunicat, transmite radiodifuzorul SwissInfo, preluat de Heute.

Unia a primit în jur de 50 de declarații de la martori și a făcut acuzații împotriva Rolex: au existat zeci de cazuri de hărțuire și agresiune la sediul companiei, iar aceasta a concediat, în mod „necorespunzător”, victimele. Sindicatul a declanșat acum un proces la Tribunalul elvețian al Muncii. „De ani întregi, au fost raportate sindicatului cazuri de hărțuire repetată în Departamentul de Afaceri Globale de Servicii Rolex din Geneva”, a declarat secretarul Unia, Alejo Patiño. Angajații au raportat că „un superior îi hărțuise ani la rând și răspândise o atmosferă toxică. Rolex știa și proteja angajatul. Un angajat a spus că a fost concediat pentru că a rezistat hărțuirii”, potrivit libertatea.

Sindicatul a încercat să găsească soluții cu Rolex, dar „a întâlnit blocaje”. „La început au negat complet totul”, a spus Patiño. Rolex a acceptat ulterior un audit intern și extern. Compania încă nu a implementat măsurile solicitate de angajați. Aproximativ 15 angajați au raportat apoi situația la Biroul Cantonal de Inspecție a Muncii (OCIRT), care a depus o cerere de respectare a reglementărilor. Rolex a transmis că „a luat imediat măsurile necesare pentru a pune capăt situației”, vorbește despre „tulburări funcționale” și a promis o reorganizare a departamentului suspect.

Rolex a făcut, de asemenea, disponibilizări și lucrează cu Biroul pentru a implementa măsuri de prevenire a unor astfel de situații.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii