Proces în instanţă: a respectat sau nu Cafeneaua Piaţa Unirii prevederile pandemice?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

Proces în instanţă: a respectat sau nu Cafeneaua Piaţa Unirii prevederile pandemice?

GALERIE
cafeneau Piata Unirii
 • cafeneau Piata Unirii
- +

Cafeneaua Piaţa Unirii a fost sancţionată pentru nerespectarea restricţiilor stabilite în contextul pandemiei de coronavirus. Amenda a fost înlocuită în instanţă printr-un simplu avertisment, dar bătălia juridică va continua în faţa Tribunalului. Atât Inspectoratul Poliţiei Judeţene, cât şi SC Micul Verde, care administrează cafeneaua, declarând apel.

În motivarea plângerii la adresa amenzii primite, reprezentanţii SC Micul Verde au afirmat că procesul-verbal de contravenţie este nul, întrucât fapta nu ar fi fost descrisă corespunzător, că persoana juridică şi sediul acesteia nu erau menţionate, că executarea sancţiunii s-ar fi prescris, iar amenda a fost aplicată pentru o faptă fără legătură cu situaţia reală. Concret, amenda fusese aplicată pe 9 aprilie, conform unui articol din Legea 55/2020 care sancţionează participarea la mitinguri, concerte sau alte întruniri.

Magistraţii Judecătoriei au constatat însă că procesul-verbal fusese citit greşit. În fapt, agentul constatator menţionase litera „r”, nu litera „k”. Nu era vorba de un concert sau o manifestare culturală, ci pur şi simplu de faptul că, deşi incidenţa coronavirusului în Iaşi depăşea în acel moment 3‰, cafeneaua nu-şi suspendase activitatea în interior. Pentru această faptă, legea prevede o amendă cuprinsă între 2.000 şi 10.000 de lei. Conform legii, dacă procesul-verbal nu este comunicat în termen de două luni de la constatarea faptei, executarea sancţiunii se consideră prescrisă.

În cazul cafenelei însă, procesul-verbal fusese comunicat după doar şase zile. Şi celelalte motive de nulitate invocate de reprezentanţii SC Micul Verde SRL au fost respinse de magistraţi. Aceştia au apreciat totuşi că încălcarea legii nu a fost prea gravă, un avertisment fiind suficient pentru sancţionarea sa. Tribunalul urmează să stabilească termenul de judecată al apelului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X