anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Proces pentru un gard distrus: a cerut 1.000 de lei, dar a primit de 10 ori mai puţin

GALERIE
distrugere, gard
 • distrugere, gard
- +

Judecătorii din Răducăneni au fost chemaţi să arbitreze conflictul dintre doi săteni generat de faptul că tractorul unuia rupsese gardul celuilalt. Până la urmă, soluţia a fost dată de unul dintre martori, care a stabilit cuantumul despăgubirilor.

În noiembrie 2019, I.B. conducea un tractor cu remorcă. Starea drumului şi panta acestuia a făcut însă ca tractorul să alunece şi să se oprească în gardul gospodăriei lui C.C. Tractoristul s-a oferit să repare gardul distrus, dar C.C. a refuzat, aşa că s-a ajuns în faţa judecătorilor. Aici, C.C. a afirmat că îi fusese distrus gardul, din scândură şi plasă pe o lungime de aproximativ 10 metri, cerând despăgubiri în valoare de 1.000 de lei. De cealaltă parte, I.B. susţinea că în fapt, gardul ar fi fost format din arbuşti crescuţi natural, nefiind deci nicio pagubă.

Martorii chemaţi în instanţă au afirmat că era vorba de 2-3 metri de gard din plasă de sârmă, care nu a mai putut fi pusă la loc întrucât era prea ruginită. C.C. avea, într-adevăr şi o bucată de gard de scândură, dar acesta nu fusese afectat în timpul accidentului. Unul dintre martori a apreciat că pentru repararea gardului ar fi suficientă o bucată de plasă de sârmă în valoare de aproximativ 100 de lei. Aceasta a şi fost valoarea despăgubirilor stabilite de instanţă în sarcina lui I.B. În plus, acesta va trebui să achite lui C.C. 120 de lei ca onorariu de avocat şi taxa judiciară de timbru. Sentinţa dată la Răducăneni a fost atacată de C.C. în faţa Tribunalului. Cazul a ajuns pe rolul acestuia miercuri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.