Procesul afaceristului care şi-a urmărit duşmanul cu vola, aproape de final

vineri, 25 octombrie 2019, 01:50
1 MIN
 Procesul afaceristului care şi-a urmărit duşmanul cu vola, aproape de final

Judecătorii ieşeni au amânat încă o dată procesul în care un om de afaceri din zona Tomeştiului, Mihai Chirtea, este acuzat că a ameninţat cu moartea un bărbat cu care se afla în duşmănie, lovindu-i inclusiv maşina cu pietre. Bărbatul a fost condamnat în primă instanţă doar la o amendă penală de 4.000 de lei, însă victima sa a formulat apel. 

Potrivit motivării primei instanţe, între Chirtea şi victima din dosar, Vasile Bordeianu, exista la momentul faptelor o situaţie conflictuală „generată de presupunerea persoanei vătămate cu privire la existenţa unei relaţii sentimentale între inculpat şi fosta soţie a persoanei vătămate“. Pe acest fond tensionat, pe 19 februarie 2014, Chirtea a observat o maşină condusă de Bordeianu, în apropierea barierei de la Tomeşti. Afaceristul ar fi aruncat cu pietre către maşina lui Bordeianu, după care a intrat în sediul firmei sale, a luat o volă, şi a început să îl urmărească pe duşmanul său. Scenele au fost filmate, înregistrarea fiind depusă la dosar.

„Mai constată instanţa că starea conflictuală preexistentă între părţi şi conduita manifestată de acestea anterior incidentului din prezenta cauză penală conduc la concluzia că orice moment în care se întâlneau reprezenta o ocazie de confruntare între cele două persoane, având o intensitate mai mare sau mai mică în funcţie de circumstanţele concrete în care aveau loc întâlnirile“, au arătat judecătorii, în motivare. Următorul termen al procesului va avea loc abia pe 20 noiembrie. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii