anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Procesul chibriturilor din Lidl Galata: firma şi farmacia, în faţa instanţei

GALERIE
Lidl_Galata-Iasi-incendiu
 • Lidl_Galata-Iasi-incendiu
- +

Câteva chibrituri înfipte într-o siguranţă au provocat pagube de peste 10.000 de euro. Cazul a ajuns în faţa instanţei, adversari fiind o farmacie şi o firmă specializată în producţia de panouri publicitare. Ambele au prezentat pretenţii una faţă de cealaltă. În primă instanţă, Judecătoria a respins toate cererile.

 

În aprilie 2016, A&B Pharm Corporation SA a contractat serviciile Tehno Fusion SRL, în vederea realizării unui panou publicitar LED ce urma să fie montat la sediul farmaciei din incinta supermarketului Lidl din Galata. Instalarea reclamei a fost urmată însă de un incendiu, care a provocat un prejudiciu de 54.200 lei, suportat de farmacie. Ulterior, aceasta s-a îndreptat împotriva firmei publicitare, pe care o considera vinovată de producerea incendiului. Farmacia şi-a bazat acţiunea pe procesul-verbal întocmit de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care ar fi stabilit drept cauză a incendiului legăturile necorespunzătoare efectuate de angajaţii Tehno Fusion.

Reprezentanţii Tehno Fusion au contestat afirmaţiile, considerând că raportul IJSU ar cuprinde menţiuni eronate. În fapt, de vină ar fi fost un alt cablu, care alimenta panoul publicitar al firmei „Oxygen”, din vecinătate, şi care nu era izolat corespunzător. Acesta ar fi cauzat scurtcircuitul care a declanşat incendiul. În plus, deşi siguranţa montată sărise imediat, angajaţii farmaciei au continuat să o apese de 9-10 ori, şi chiar să susţină butonul acesteia cu ajutorul unor beţe de chibrit, pentru a avea lumină în interior. Scurtcircuitul a fost astfel menţinut, alimentând incendiul. La rândul său, Tehno Fusion a cerut achitarea a 2.000 de lei, rămaşi neplătiţi de farmacie.

Magistraţii Judecătoriei au dispus efectuarea unei expertize. Dat fiind însă timpul scurs de la producerea incendiului, aceasta nu s-a putut baza pe constatări directe, ci doar pe înscrisuri. De asemenea, raportul IJSU era departe de a fi clar în privinţa cablului care provocase incendiul, menţionând drept cauză probabilă „efectul termic al curentului electric”. Culpa Tehno Fusion fusese stabilită doar prin faptul că aceasta era ultima firmă care efectuase lucrări la reţeaua electrică. Pe de altă parte, nici susţinerea Tehno Fusion, că angajaţii farmaciei ar fi blocat siguranţa, nu a fost probată în vreun fel. Ca urmare, judecătorii au respins atât cererea farmaciei, cât şi pe cea a Tehno Fusion. În schimb, A&B Pharm Corporation SA a fost obligată la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 9.000 de lei. Ambele părţi implicate au declarat apel împotriva sentinţei, acesta intrând pe rolul Tribunalului. La primul termen, magistraţii au decis amânarea procesului pentru luna februarie a anului viitor, când vor fi citaţi martorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea lui Iohannis (III)

Cătălin ONOFREI

Moştenirea lui Iohannis (III)

Din pricina lui Klaus şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va băga în sperieţi pe toţi cei săraci cu duhul. În frunte cu liberalii.

opinii

Meseriaşii viitorului

Briscan ZARA

Meseriaşii viitorului

Doar o simplă privire pe nomenclatorul de meserii de azi te face să iei creionul roşu şi să tai o mulţime dintre ele care mâine nu vor mai fi. Asta însemnând că acum e ultimul om care o mai prestează şi după ce el va muri, va lua şi meseria cu el.

Maternitatea, o alegere

Cristina DANILOV

Maternitatea, o alegere

Societatea încă mai crede că a avea copii este o condiție prealabilă pentru fericirea conjugală. Poate că dacă femeile fără copii ar vorbi mai mult despre motivele alegerii lor, ar ajuta societatea să scape de prejudecățile care o determină să le judece atât de aspru. La urma urmei, ar trebui să fim cu toții de acord că această alegere este exclusiv „afacerea” fiecărui cuplu și nu a celor din jur.

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Mihai DORIN

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Motto: „Chiar şi războiul e preferabil unei păci mizerabile.” (Tacitus, Annales)

pulspulspuls

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Iată pe astăzi o postare a deputatului Silviu Macovei, la care ne-a făcut atent un amic de-al nostru de la CFR, care a fost aseara în tura de noapte. Rândurile alesului pesedist sunt din zilele de acum vreo două săptămâni, când nu au putut ateriza sau decola avioanele.

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.