Procesul chibriturilor din Lidl Galata: firma şi farmacia, în faţa instanţei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Procesul chibriturilor din Lidl Galata: firma şi farmacia, în faţa instanţei

GALERIE
Lidl_Galata-Iasi-incendiu
 • Lidl_Galata-Iasi-incendiu
- +

Câteva chibrituri înfipte într-o siguranţă au provocat pagube de peste 10.000 de euro. Cazul a ajuns în faţa instanţei, adversari fiind o farmacie şi o firmă specializată în producţia de panouri publicitare. Ambele au prezentat pretenţii una faţă de cealaltă. În primă instanţă, Judecătoria a respins toate cererile.

 

În aprilie 2016, A&B Pharm Corporation SA a contractat serviciile Tehno Fusion SRL, în vederea realizării unui panou publicitar LED ce urma să fie montat la sediul farmaciei din incinta supermarketului Lidl din Galata. Instalarea reclamei a fost urmată însă de un incendiu, care a provocat un prejudiciu de 54.200 lei, suportat de farmacie. Ulterior, aceasta s-a îndreptat împotriva firmei publicitare, pe care o considera vinovată de producerea incendiului. Farmacia şi-a bazat acţiunea pe procesul-verbal întocmit de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care ar fi stabilit drept cauză a incendiului legăturile necorespunzătoare efectuate de angajaţii Tehno Fusion.

Reprezentanţii Tehno Fusion au contestat afirmaţiile, considerând că raportul IJSU ar cuprinde menţiuni eronate. În fapt, de vină ar fi fost un alt cablu, care alimenta panoul publicitar al firmei „Oxygen”, din vecinătate, şi care nu era izolat corespunzător. Acesta ar fi cauzat scurtcircuitul care a declanşat incendiul. În plus, deşi siguranţa montată sărise imediat, angajaţii farmaciei au continuat să o apese de 9-10 ori, şi chiar să susţină butonul acesteia cu ajutorul unor beţe de chibrit, pentru a avea lumină în interior. Scurtcircuitul a fost astfel menţinut, alimentând incendiul. La rândul său, Tehno Fusion a cerut achitarea a 2.000 de lei, rămaşi neplătiţi de farmacie.

Magistraţii Judecătoriei au dispus efectuarea unei expertize. Dat fiind însă timpul scurs de la producerea incendiului, aceasta nu s-a putut baza pe constatări directe, ci doar pe înscrisuri. De asemenea, raportul IJSU era departe de a fi clar în privinţa cablului care provocase incendiul, menţionând drept cauză probabilă „efectul termic al curentului electric”. Culpa Tehno Fusion fusese stabilită doar prin faptul că aceasta era ultima firmă care efectuase lucrări la reţeaua electrică. Pe de altă parte, nici susţinerea Tehno Fusion, că angajaţii farmaciei ar fi blocat siguranţa, nu a fost probată în vreun fel. Ca urmare, judecătorii au respins atât cererea farmaciei, cât şi pe cea a Tehno Fusion. În schimb, A&B Pharm Corporation SA a fost obligată la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 9.000 de lei. Ambele părţi implicate au declarat apel împotriva sentinţei, acesta intrând pe rolul Tribunalului. La primul termen, magistraţii au decis amânarea procesului pentru luna februarie a anului viitor, când vor fi citaţi martorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X