Procesul lui Relu Fenechiu, aproape de final
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Procesul lui Relu Fenechiu, aproape de final

GALERIE
fenechiu
  • fenechiu
- +

Judecătorii de la ÎCCJ au anunţat ieri că ultimul termen de judecată al dosarului „Transformatorul“ va fi pe 4 iulie.

Judecată în ritm alert în procesul Ministrului Transporturilor, ieşeanul Relu Fenechiu. Judecătorii Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au declarat ieri că ultimul termen de judecată al procesului urmează să fie pe 4 iulie, atunci când apărătorii inculpaţilor sunt aşteptaţi să depună concluzii pe fond. „Termen 4 iulie ora 9,00, Sala Secţiilor Unite, contrar aşteptărilor dumneavoastră, domnilor avocaţi. Martorii vor fi citaţi cu mandat de aducere. Depuneţi toate înscrisurile necesare apărării. Apreciem că acesta va fi ultimul termen, fiţi pregătiţi să puneţi concluzii. Declar şedinţa închisă“, a spus ieri preşedinta completului de judecată. Relu Fenechiu nu a fost prezent ieri la proces. În schimb, apărătorul său, celebrul avocat Gheorghe Mateuţ, a încercat să obţină un nou termen de judecată în septembrie, pentru a-şi putea pregăti concluziile

Tot ieri au fost audiaţi mai mulţi martori din dosarul „Transformatorul“ care au dat declaraţii împotriva liberalului şi a celorlalţi inculpaţi din dosar. Potrivit procurorilor anticorupţie, între 2002 şi 2005 SISEE Moldova era abilitată legal să facă achiziţii publice pentru a asigura întreţinerea reţelelor fostei Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Electrică Moldova. Pe lângă achiziţiile normale de echipamente şi piese de schimb, SISEE Moldova ar fi cumpărat în perioada amintită mai multe transformatoare vechi, la preţuri exorbitante în comparaţie cu valoarea lor reală, pe care nici măcar nu le-a folosit. Achiziţiile au fost făcute de la patru firme, controlate de Relu Fenechiu. Prejudiciul a fost calculat la 1,8 milioane de euro.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.