anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Procesul "stiloului" a fost câştigat de Protecţia Consumatorului

GALERIE
stilouri fite
 • stilouri fite
- +

Distribuitorul brandului Samsonite în România, recunoscut pentru calitatea articolelor de voiaj, a pierdut şi irevocabil procesul intentat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. După ce au câştigat pe fondul cauzei procesul cu SC General Business System SRL, comisarii ieşeni au câştigat procesul şi la Tribunalul Iaşi, firma fiind obligată acum să achite amenda primită.

Compania a depus plângere la Judecătoria Iaşi împotriva unui proces verbal de contravenţie încheiat de CJPC pe 30 mai 2013. „Actul de control a fost întocmit ca urmare a petiţiei unui consumator care reclama faptul că a achiziţionat de la petentă două stilouri, în urmă cu o lună, însă aceasta nu mai oferea spre comercializare rezerve de cerneală, produsele respective devenind astfel inutilizabile. În urma controlului a rezultat că firma este distribuitor exclusiv al mărcii respective de stilouri, iar la data controlului nu mai oferea spre comercializare rezerve pentru acestea”, au precizat pentru Ziarul de Iaşi reprezentanţi ai CJPC Iaşi după câştigarea cauzei pe fond. Astfel, comisarii au apreciat că sunt încălcate drepturile consumatorului, fiind in discuţie şi aspectul că produsele erau destul de scumpe, în jur de 100 de euro bucata, şi au sancţionat firma cu 2.000 lei. În primă instanţă, sentinţa magistraţilor prevedea respingerea ca neîntemeiată a plângerii referitoare la procesul verbal din 30 mai şi a cererii firmei de a le fi plătite cheltuielile de judecată, obligând-o totdată la plata a 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Pe 18 iunie, judecătorii Tribunalului Iaşi au decis să menţină sentinţa dată de Judecătoria Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X