Procesul "stiloului" a fost câştigat de Protecţia Consumatorului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Procesul "stiloului" a fost câştigat de Protecţia Consumatorului

GALERIE
stilouri fite
 • stilouri fite
- +

Distribuitorul brandului Samsonite în România, recunoscut pentru calitatea articolelor de voiaj, a pierdut şi irevocabil procesul intentat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. După ce au câştigat pe fondul cauzei procesul cu SC General Business System SRL, comisarii ieşeni au câştigat procesul şi la Tribunalul Iaşi, firma fiind obligată acum să achite amenda primită.

Compania a depus plângere la Judecătoria Iaşi împotriva unui proces verbal de contravenţie încheiat de CJPC pe 30 mai 2013. „Actul de control a fost întocmit ca urmare a petiţiei unui consumator care reclama faptul că a achiziţionat de la petentă două stilouri, în urmă cu o lună, însă aceasta nu mai oferea spre comercializare rezerve de cerneală, produsele respective devenind astfel inutilizabile. În urma controlului a rezultat că firma este distribuitor exclusiv al mărcii respective de stilouri, iar la data controlului nu mai oferea spre comercializare rezerve pentru acestea”, au precizat pentru Ziarul de Iaşi reprezentanţi ai CJPC Iaşi după câştigarea cauzei pe fond. Astfel, comisarii au apreciat că sunt încălcate drepturile consumatorului, fiind in discuţie şi aspectul că produsele erau destul de scumpe, în jur de 100 de euro bucata, şi au sancţionat firma cu 2.000 lei. În primă instanţă, sentinţa magistraţilor prevedea respingerea ca neîntemeiată a plângerii referitoare la procesul verbal din 30 mai şi a cererii firmei de a le fi plătite cheltuielile de judecată, obligând-o totdată la plata a 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Pe 18 iunie, judecătorii Tribunalului Iaşi au decis să menţină sentinţa dată de Judecătoria Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X