anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Procesul "stiloului" a fost câştigat de Protecţia Consumatorului

GALERIE
stilouri fite
 • stilouri fite
- +

Distribuitorul brandului Samsonite în România, recunoscut pentru calitatea articolelor de voiaj, a pierdut şi irevocabil procesul intentat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. După ce au câştigat pe fondul cauzei procesul cu SC General Business System SRL, comisarii ieşeni au câştigat procesul şi la Tribunalul Iaşi, firma fiind obligată acum să achite amenda primită.

Compania a depus plângere la Judecătoria Iaşi împotriva unui proces verbal de contravenţie încheiat de CJPC pe 30 mai 2013. „Actul de control a fost întocmit ca urmare a petiţiei unui consumator care reclama faptul că a achiziţionat de la petentă două stilouri, în urmă cu o lună, însă aceasta nu mai oferea spre comercializare rezerve de cerneală, produsele respective devenind astfel inutilizabile. În urma controlului a rezultat că firma este distribuitor exclusiv al mărcii respective de stilouri, iar la data controlului nu mai oferea spre comercializare rezerve pentru acestea”, au precizat pentru Ziarul de Iaşi reprezentanţi ai CJPC Iaşi după câştigarea cauzei pe fond. Astfel, comisarii au apreciat că sunt încălcate drepturile consumatorului, fiind in discuţie şi aspectul că produsele erau destul de scumpe, în jur de 100 de euro bucata, şi au sancţionat firma cu 2.000 lei. În primă instanţă, sentinţa magistraţilor prevedea respingerea ca neîntemeiată a plângerii referitoare la procesul verbal din 30 mai şi a cererii firmei de a le fi plătite cheltuielile de judecată, obligând-o totdată la plata a 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Pe 18 iunie, judecătorii Tribunalului Iaşi au decis să menţină sentinţa dată de Judecătoria Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.