Procesul unui medic cu Vodafone, din cauza unui telefon scump și spart. Iată cum a câştigat!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cu ce probleme te poţi confrunta în perioada de garanţie

Procesul unui medic cu Vodafone, din cauza unui telefon scump și spart. Iată cum a câştigat!

GALERIE
reparat, iphone
  • reparat, iphone
- +

Un medic acuză Vodafone că îşi înşală clienţii care cumpără telefoane scumpe. Dan P. a dat în judecată compania, cerându-i restituirea unui iPhone XS predat pentru reparaţii în perioada de garanţie, şi plata sumei de un leu pe zi pentru lipsa de folosinţă a acestuia. Judecătorii nu au gustat gluma, respingând plata despăgubirilor de un leu pe zi, dar i-au dat dreptate reclamantului pe fondul problemei.

 

Medicul ieşean Dan B. cumpărase un iPhone XS în cursul anului 2019. După un an, în septembrie anul trecut, a constatat că aparatul se supraîncălzea în timpul utilizării şi încărcării, ieşind din aplicaţia rulată în acel moment. A predat telefonul în vederea remedierii problemei. După o săptămână, însă, a fost apelat de service-ul autorizat Vodafone, comunicându-i-se că ecranul telefonului este spart într-un colţ şi că nu se poate proceda la remedierea gratuită a defecţiunii reclamate decât dacă suportă costurile impuse de înlocuirea ecranului. Dan B. predase însă telefonul în stare bună, reprezentantul Vodafone care îl preluase nemenţionând vreo problemă a ecranului. „Dacă la momentul recepţionării telefonul ar fi prezentat fisuri ale ecranului, reprezentantul Vodafone ar fi făcut această precizare în fişa de reparaţie şi l-ar fi informat pe reclamant cu privire la consecinţe. Bineînţeles că tipul reparaţiei nu ar mai fi fost garanţie. Acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât telefonul nu prezenta nicio fisură a ecranului la momentul recepţionării”, a menţionat bărbatul în reclamaţia sa.

Acesta a adăugat că mai trecuse anterior printr-o situaţie similară. În 2019 predase un iPhone X în vederea reparării, iar ulterior i s-a comunicat că telefonul are ecranul spart. „Repetarea aceleaşi probleme poate fi privită ca o situaţie discriminatorie, ori este o obişnuinţă a pârâtei sau a colaboratorului acesteia, Regenersis SRL să deterioreze mecanic telefoane pentru a nu asigura remedierea defecţiunilor în temeiul garanţiei bazându-se pe faptul că nu foarte mulţi consumatori au posibilitatea acţionării în instanţă a Vodafone”, a conchis reclamantul.

Citată în proces, Vodafone SA nu s-a prezentat pentru a-şi formula apărarea, şi nici nu a depus vreo întâmpinare la reclamaţie. Magistraţii Judecătoriei au apreciat că, dacă telefonul ar fi avut defecţiuni aparente în momentul preluării, cum ar fi cazul ecranului spart, acestea ar fi trebuit menţionate în fişa de observaţie. „Cum constatarea respectivă nu s-a făcut, iar bunul a fost totuşi preluat, instanţa nu poate decât să prezume că bunul nu prezenta acel defect, astfel încât el a fost deteriorat pe parcursul depozitului (în unitatea pârâtei, în timpul transportului sau la unitatea service). În consecinţă, pârâta nu se poate prevala de acel defect pentru a refuza să repare/înlocuiască telefonul”, au apreciat judecătorii, care au decis obligarea Vodafone la returnarea unui telefon. Magistraţii au constatat totuşi că Dan P. nu depusese nicio probă prin care să-şi susţină evaluarea la 1 leu pe zi a lipsei de folosinţă. Ca urmare, acest capăt de cerere a fost respins. Sentinţa Judecătoriei se află încă în termenul de apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.