Procurori slabi sau judecatori orbi? Liderul Cordunenilor, achitat într-un dosar cu droguri "baltice"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Procurori slabi sau judecatori orbi? Liderul Cordunenilor, achitat într-un dosar cu droguri "baltice"

GALERIE
Costel Corduneanu şi Vasile Călin
  • Costel Corduneanu şi Vasile Călin
- +

Mai mulţi membri ai clanului Corduneanu au fost condamnaţi ieri la Curtea de Apel Cluj într-un dosar de trafic de droguri vechi din 2004. Liderul clanului, Costel, a fost însă achitat


Doi dintre fraţii Corduneanu implicaţi în acest dosar au primit ieri, în apel, pedepse cu executare din partea judecătorilor Curţii de Apel Cluj. Florinel Corduneanu a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Silviu Corduneanu, zis „Bulă“, judecat şi la Iaşi pentru trafic de droguri, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Din minuta magistraţilor clujeni reiese că Constantin Corduneanu, liderul clanului, dar şi fratele său, Vasile Călin, şi Cătălin Bârsan au fost achitaţi. Asta după ce, iniţial, Costel Corduneanu şi Vasile Călin au fost consideraţi de anchetatori ca fiind capi ai reţelei care se ocupa în 2004 cu traficul de droguri. Pe lista celor condamnaţi se mai află şi alte persoane apropiate interlopilor. Cătălin Emacu, zis „Lulu“, a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare. Aceeaşi pedeapsă au primit-o şi Octavian Horobeţ, judecat şi el la Iaşi într-un dosar de trafic de droguri, dar şi Silviu Gâtlan, un apropiat al fraţilor Corduneanu.

Sentinţa dată de magistraţi nu este încă definitivă. În acest dosar, fraţii Corduneanu şi acoliţii lor au fost trimişi în judecată în 2005, după ce un an mai devreme fuseseră reţinuţi. Interlopii au fost acuzaţi că aduceau stupefiante din Occident, pe care le vindeau ulterior în Republica Moldova şi în ţările baltice. Un alt dosar, în care fraţii Corduneanu sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni, se află în prezent pe rolul Tribunalului Maramureş. În prezent, cei mai importantţi pioni ai grupării de tip mafiot se află în libertate.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.