anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 26.11.2022

Procurorii i-au pus gând rău „blondei penalilor“ după ce şi-a salvat şeful condamnat

GALERIE
Vatamanu si secretara Spulber
 • Vatamanu si secretara Spulber
- +

Felicia Spulber a fost achitată de prima instanţă, la Judecătoria Paşcani. Judecătorii l-au acuzat şi pe prefect, indirect, că nu ar fi aplicat legea.

Procurorii ieşeni nu se împacă cu gândul achitării secretarei de la Primăria oraşului Târgu Frumos, cea care l-a salvat de la demitere pe şeful condamnat penal. Nemulţumiţi de decizia luată de prima instanţă, cei de la Parchetul de pe lângă Tribunal au formulat apel, iar procesul Feliciei Spulber urmează să se reia, în perioada următoare, la Curtea de Apel Iaşi. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 25 noiembrie. Felicia Spulber a fost achitată pe 3 octombrie a.c., ea fiind judecată pentru abuz în serviciu.

A fost acuzată de Parchet că „în perioada noiembrie 2016-aprilie 2017 (momentul formulării acuzaţiei oficiale), inculpata în calitate de secretar al Primăriei oraşului Târgu Frumos, nu a respectat atribuţiile de serviciu stabilite prin lege, în sensul că nu a întocmit referatul pre­văzut de art. 16 alin.2 din legea 393/2004 şi nu a înaintat acest document împreună cu actele din care rezulta motivul legal de încetare a mandatului primarului oraşului Târgu Frumos, prin aceasta cauzând o vătămare intereselor legitime ale Prefectului Judeţului Iaşi - împiedicat să-şi îndeplinească atribuţiile prev. de art. 16 alin.1 din Legea 393/2004“.

Judecătoria Paşcani însă a achitat-o pe secretară invo­când faptul că Felicia Spulber a avut o corespondenţă cu Prefectura, referitoare la condamnarea primarului din Târgu Frumos, Ionel Vatamanu. Astfel, în calitate de secretar, Spulber ar fi trimis un document în care făcea referire la condamnare, însă nu a denumit-o „referat“, prefectul considerând că documentul nu e suficient pentru a declanşa procedura de încetare a mandatului.

„În esenţă, reţine instanţa că, atât timp cât adresa înaintată de inculpata Spulber Felicia cuprinde informarea referitoare la condamnarea primarului, iar adresa este semnată de aceasta, lipsa titlului «referat», exprimarea propriei opinii cu privire la incidenţa dispoziţiilor art.15 alin.2 lit.e din Legea nr. 393/2004 sau semnarea înscrisului şi de către primar, nu pot fi calificate ca elemente care să afecteze valabilitatea informării şi implicit emiterea ordinului prefectului, instanţa subliniind că scopul referatului este doar informativ“, au motivat judecătorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.