anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Advertorial (P)

Produsele inteligente, tot mai apreciate de consumatori: de la lumini și yale inteligente până la prize inteligente!

GALERIE
priza
 • priza
- +

Trăim într-o eră a produselor inteligente: Smart tv-uri, smartphone-uri, frigidere inteligente, mașini de spălat inteligente etc. Toate ne ușurează viața. Dar unde se oprește acest trend? Cât de departe mergem cu achiziția de lucruri inteligente?

Priză inteligentă super oferte, online este foarte simplu să comanzi!

Vrem becuri care să se aprindă din telefonul mobil sau, mai mult, doar cu vocea? Avem deja o mulțime de variante, de la celebrele Philips Hue, compatibile cu Google Assistant, până la o mulțime de alte brand-uri, mai mult sau mai puțin cunoscute! Putem să ne montăm chiar și sonerie inteligentă, cu cameră video, pentru a vedea în orice moment de pe telefon cine ne caută la ușă sau la poartă. Putem chiar cumpăra clanță inteligentă, cu cod numeric sau amprentă de deblocare. Robinet inteligent? Există! Îți poți monta pe bateria de la chiuvetă un dispozitiv care te lasă să pornești apa doar trecându-ți mâna pe sub el.

Dar inovațiile nu se opresc aici. Sistemele de automatizare destinate caselor inteligente câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Încet-încet, ne conectăm cu toții tot mai mult la „the internet of things”, iar tot mai multe din activitățile noastre zilnice au de-a face cu online-ul.

Priză inteligentă

În urmă cu doar cinci ani, cererea de produse smart din magazine era destul de mică în România, dar acum procentul e tot mai ridicat. Economia de timp și de efort e printre principalele cauze pentru care produsele smart tind să câștige tot mai mult teren.

Dincolo de sistemele de securitate tot mai avansate și la care ai acces din orice dispozitiv conectat la internet, sistemele smart home cuprind și sisteme menite să automatizeze iluminatul, divertismentul sau gătitul. Acest lucru nu putea scăpa neremarcat de marii retaileri de astfel de produse.

„În ultimii ani am observat o cerere tot mai mare şi pentru încuietorile inteligente, produse destinate mai ales celor care nu îşi doresc să mai folosească mereu chei tradiţionale. Apoi, confortul sporit, costurile mai mici la facturile de energie electrică, grija pentru mediul înconjurător - acestea sunt doar câteva dintre avantajele instalării unei iluminări automatizate”, a explicat un reprezentant al companiei Hornbach într-un comunicat de presă oferit luna trecută.

Sistemele de iluminat inteligent pot fi formate din corpuri de iluminat, un comutator sau o telecomandă și prize inteligente. Comutatorul inteligent poate fi wireless, îndeplinind de la distanță rolul de întrerupător care controlează becurile. Acest lucru poate fi făcut dintr-o aplicație pe device-ul folosit.

De asemenea, şi priza inteligentă are rolul de a transforma corpurile de iluminat în unele smart, deoarece poate fi controlată de oriunde printr-o aplicaţie mobilă, sau de acasă prin telecomandă Bluetooth.

Așadar, și priza poate fi una inteligentă. Printre principalii fabricanți de astfel de prize este Philips. O priză inteligentă poate transforma orice aparat sau obiect conectat la ea într-unul inteligent, dat fiind că o aplicație poate comunica direct cu priza pentru a întrerupe sau porni curentul electric, deci și aparatul conectat. Totodată, grație integrării cu asistenții de voce Amazon sau Google, o priză inteligentă poate fi controlată și prin voce.

Există două categorii de sisteme de iluminat inteligente: controlate prin Wi-Fi sau prin Bluetooth. De asemenea, acestea se împart în cele care au senzori încorporaţi şi cele care nu dispun de aceştia.

Sistemele care se bazează pe senzori sunt cele mai avansate şi utilizate. Dispozitivele de care dispun sunt de mişcare, dar şi de analiză a luminii ambientale. Acestea din urmă sting becurile atunci când în cameră există suficientă lumină naturală. În cazul sistemelor de iluminat inteligent fără detectori, becurile pot fi programate să se stingă sau să se aprindă în anumite momente ale zilei.

Același lucru se poate face și cu veiozele, care ori sunt și ele inteligente, ori sunt conectate la o priză inteligentă, care poate fi accesată la fel, din aplicația-telecomandă sau cu vocea, prin intermediului Alexa sau Google Home, printre altele.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.