Produsele inteligente, tot mai apreciate de consumatori: de la lumini și yale inteligente până la prize inteligente!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Produsele inteligente, tot mai apreciate de consumatori: de la lumini și yale inteligente până la prize inteligente!

GALERIE
priza
  • priza
- +

Trăim într-o eră a produselor inteligente: Smart tv-uri, smartphone-uri, frigidere inteligente, mașini de spălat inteligente etc. Toate ne ușurează viața. Dar unde se oprește acest trend? Cât de departe mergem cu achiziția de lucruri inteligente?

Priză inteligentă super oferte, online este foarte simplu să comanzi!

Vrem becuri care să se aprindă din telefonul mobil sau, mai mult, doar cu vocea? Avem deja o mulțime de variante, de la celebrele Philips Hue, compatibile cu Google Assistant, până la o mulțime de alte brand-uri, mai mult sau mai puțin cunoscute! Putem să ne montăm chiar și sonerie inteligentă, cu cameră video, pentru a vedea în orice moment de pe telefon cine ne caută la ușă sau la poartă. Putem chiar cumpăra clanță inteligentă, cu cod numeric sau amprentă de deblocare. Robinet inteligent? Există! Îți poți monta pe bateria de la chiuvetă un dispozitiv care te lasă să pornești apa doar trecându-ți mâna pe sub el.

Dar inovațiile nu se opresc aici. Sistemele de automatizare destinate caselor inteligente câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Încet-încet, ne conectăm cu toții tot mai mult la „the internet of things”, iar tot mai multe din activitățile noastre zilnice au de-a face cu online-ul.

Priză inteligentă

În urmă cu doar cinci ani, cererea de produse smart din magazine era destul de mică în România, dar acum procentul e tot mai ridicat. Economia de timp și de efort e printre principalele cauze pentru care produsele smart tind să câștige tot mai mult teren.

Dincolo de sistemele de securitate tot mai avansate și la care ai acces din orice dispozitiv conectat la internet, sistemele smart home cuprind și sisteme menite să automatizeze iluminatul, divertismentul sau gătitul. Acest lucru nu putea scăpa neremarcat de marii retaileri de astfel de produse.

„În ultimii ani am observat o cerere tot mai mare şi pentru încuietorile inteligente, produse destinate mai ales celor care nu îşi doresc să mai folosească mereu chei tradiţionale. Apoi, confortul sporit, costurile mai mici la facturile de energie electrică, grija pentru mediul înconjurător - acestea sunt doar câteva dintre avantajele instalării unei iluminări automatizate”, a explicat un reprezentant al companiei Hornbach într-un comunicat de presă oferit luna trecută.

Sistemele de iluminat inteligent pot fi formate din corpuri de iluminat, un comutator sau o telecomandă și prize inteligente. Comutatorul inteligent poate fi wireless, îndeplinind de la distanță rolul de întrerupător care controlează becurile. Acest lucru poate fi făcut dintr-o aplicație pe device-ul folosit.

De asemenea, şi priza inteligentă are rolul de a transforma corpurile de iluminat în unele smart, deoarece poate fi controlată de oriunde printr-o aplicaţie mobilă, sau de acasă prin telecomandă Bluetooth.

Așadar, și priza poate fi una inteligentă. Printre principalii fabricanți de astfel de prize este Philips. O priză inteligentă poate transforma orice aparat sau obiect conectat la ea într-unul inteligent, dat fiind că o aplicație poate comunica direct cu priza pentru a întrerupe sau porni curentul electric, deci și aparatul conectat. Totodată, grație integrării cu asistenții de voce Amazon sau Google, o priză inteligentă poate fi controlată și prin voce.

Există două categorii de sisteme de iluminat inteligente: controlate prin Wi-Fi sau prin Bluetooth. De asemenea, acestea se împart în cele care au senzori încorporaţi şi cele care nu dispun de aceştia.

Sistemele care se bazează pe senzori sunt cele mai avansate şi utilizate. Dispozitivele de care dispun sunt de mişcare, dar şi de analiză a luminii ambientale. Acestea din urmă sting becurile atunci când în cameră există suficientă lumină naturală. În cazul sistemelor de iluminat inteligent fără detectori, becurile pot fi programate să se stingă sau să se aprindă în anumite momente ale zilei.

Același lucru se poate face și cu veiozele, care ori sunt și ele inteligente, ori sunt conectate la o priză inteligentă, care poate fi accesată la fel, din aplicația-telecomandă sau cu vocea, prin intermediului Alexa sau Google Home, printre altele.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.