anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

Prof. Dan Caşcaval a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor

GALERIE
Dan Cascaval
  • Dan Cascaval
- +

Rectorul Politehnicii ieşene, prof.univ.dr.ing. Dan Caşcaval, a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, fiind unul dintre cei 17 rectori de la nivel naţional care ocupă această funcţie. Noua conducere a Consiliului Naţional al Rectorilor a fost decisă la Braşov, la Universitatea „Transilvania”, în cadrul reuniunii Plenului Consiliului Naţional al Rectorilor din România, la această întâlnire participând 69 de rectori, reprezentanţi ai universităţilor româneşti.

Totodată, în cadrul întâlnirii de vineri, a fost reales Sorin Cîmpeanu în fruntea Consiliului Naţional al rectorilor, votul fiind unul secret. Majoritatea celor 69 de rectori l-au ales pe Câmpeanu, cu 68 de voturi pentru şi un singur vot împotrivă.

Rectorul Universităţii Tehnice „Gheorge Asachi” din Iaşi se numără printre cei 17 rectori care ocupă de vineri funcţia de vicepreşedinte, alături de Ioan Abrudan de la Universitatea „Transilvania” din Braşov, Leonard Azamfirei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Daniel Breaz de la Universitatea „1 Decembrie 1918 “ din Alba Iulia, Ghiţă Bârsan de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Cristiana Cristureanu de la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, Daniel David de la Universitatea „Babeş - Bolyai” din Cluj-Napoca, Nicolae Istudor de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Viorel Jinga de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Diana Moş de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Costel Negricea de la Universitatea Romano-Americană din Bucureşti, Marilen Pirtea de la Universitatea de Vest din Timişoara, Valentin Popa de la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Marian Preda de la Universitatea din Bucureşti, Sorin Radu de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Cezar Spînu de la Universitatea din Craiova şi Radu Văcăreanu de la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti. Secretar General al Consiliului Naţional al Rectorilor a fost ales Mihnea Costoiu de la Universitatea Politehnica din Bucureşti. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Claudiu RAUS

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Iată ce provocări uriaşe vă stau în faţă în acest mandat, domnule primar!

Filmuletul zilei

opinii

Necrofilie mediatică

Alexandru CĂLINESCU

Necrofilie mediatică

Când anunţă moartea cuiva, în principiu a unei personalităţi cunoscute (ceea ce nu e întotdeauna cazul), site-ul derapează în grandilocvenţă şi în automatisme goale de sens. Astfel, orice deces reprezintă un „doliu uriaş”.

Fake news în alegerile din R. Moldova

Radu POPESCU

Fake news în alegerile din R. Moldova

Studiourile Mosfilm de la Chişinău!

O întâlnire de promoţie, altfel

Nicolae CREŢU

O întâlnire de promoţie, altfel

Întâlnirile studenţilor de altădată, între ei şi cu profesorii lor, m-au făcut întotdeauna să gândesc o astfel de revedere peste ani ca pe o adevărată Sărbătoare, nu numai a ataşamentului faţă de Alma Mater ca „spaţiu” şi climat ale acelei vârste tinere către care se revine ca spre o matcă de „start”, intelectuală şi afectivă, dar şi a unei solidarităţi de breaslă, între discipolii de „atunci”, deveniţi ei înşişi profesori, şi formatorii lor de odinioară. Altfel spus, nu atât o întoarcere în timp, cât un dialog al generaţiilor de profesionişti ai catedrei, deschis şi viu, întemeiat pe reciproca preţuire a unei asemenea colegialităţi lărgite, fără hotare de vârstă, care începuse odată cu absolvirea însăşi.

pulspulspuls

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.