Prof. Neculai Eugen Seghedin, prorector al TUIASI, primul specialist ieșean ales vreodată în Biroul Executiv al ARACIS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

COMUNICAT DE PRESA

Prof. Neculai Eugen Seghedin, prorector al TUIASI, primul specialist ieșean ales vreodată în Biroul Executiv al ARACIS

GALERIE
neculai-seghedin
 • neculai-seghedin
- +

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică și asigurarea calității la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), devine primul și singurul specialist de la universitățile din Moldova care a fost ales vreodată membru în Biroul Executiv al Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Alegerile au fost joi, 13 ianuarie, iar prorectorul va coordona Departamentul de Evaluare Externă a Calității, care se ocupă de evaluarea universităților și a școlilor doctorale. Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin face parte din echipa condusă de conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu, ales președinte al ARACIS, de la Universitatea de Vest din Timișoara.    

Totodată, prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin este singurul membru al Consiliului ARACIS care mai rămâne în funcție pentru un nou mandat, în urma alegerilor. Din rândul membrilor Consiliului ARACIS au fost aleși reprezentanții în Biroul Executiv. Această structură asigură continuitatea activității agenției pe perioada dintre două ședințe ale Consiliului ARACIS și supune aprobării consiliului mai multe decizii, hotărâri sau acte normative.

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin a precizat că numirea este onorantă atât pe plan personal și profesional, cât și pentru Politehnica ieșeană.

„Este o recunoaștere a unei activități intense în domeniul asigurării calității depuse în Politehnica ieșeană în ultimii 16 ani. Bineînțeles că toată această implicare a instituției în tot ce înseamnă asigurarea calității în învățământul superior a condus către formarea unei imagini favorabile a universității noastre. Eu am fost implicat de mulți ani în activități în acest domeniu, atât la nivelul universității, cât și la nivel național, am coordonat și am fost implicat în multe evaluări la nivel instituțional în diverse domenii, de la universități tehnice, confesionale, comprehensive sau militare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin. 

În calitate de director al Departamentului de Evaluare Externă acesta va superviza toate evaluările instituționale pe care le face ARACIS la universitățile din România, cât și evaluările făcute în cazul școlilor doctorale. Până în prezent, prorectorul TUIASI a fost parte în comisiile care au evaluat aproape 25 de universități și școli doctorale.

„Este un moment foarte important pentru noi, ca universitate, să fim reprezentați la vârful ARACIS. Ne dorim să avem cât mai mulți experți evaluatori ARACIS, în cât mai multe domenii, în așa fel încât instituția noastră și Iașul în general să fie cât mai prezent în toate procesele de evaluare. Dar nu vorbim, doar de cadre didactice - evaluatori, ci și de studenți, care au un rol foarte important în acest proces; au, practic, aceeași poziție într-o echipă de evaluare pe care o au cadrele didactice”, a punctat prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X