anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Declaraţie de presă

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA: "Cinismul și incompetența distrug vieți!"

GALERIE
OpreaPoza
  • OpreaPoza
- +

După ce o tragedie cumplită din județul Iași a cutremurat o țară întreagă, guvernul promite că va aloca bani pentru ca 1800 de școli din mediul rural să beneficieze de grupuri sanitare demne de secolul în care trăim. Problema școlilor cu toalete în curte era cunoscută de multă vreme, ba chiar a fost luată în râs de către Ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, la începutul acestui an.

Faptul că în urma unei nenorociri se fac din nou promisiuni de remediere a situației și se alocă bani pe hârtie nu înseamnă și că vor fi respectate. Care au fost măsurile luate de această guvernare pentru a preveni asemenea tragedii? Cinismul ministrului finanțelor demonstrează dezinteresul total al executivului pentru problemele reale ale societății. Teodorovici a găsit „soluția miraculoasă“: instalarea de containere în toaletele școlilor ce au nevoie de modernizare sau reabilitare, oferind și un preț: numai 10.000 de euro.

De câțiva ani, inclusiv de președintele Klaus Iohannis, au fost solicitate planuri efective pentru autorizarea sanitară a tuturor școlilor. Planuri pe care cei din coaliția PSD-ALDE nu au avut vreme să le pună în practică, fiind ocupați cu Justiția lui Dragnea. Acum se văd consecințele: mor copii nevinovați!

În loc să trateze această problemă cu seriozitate și să îi înțeleagă urgența, guvernanții refuză să preia responsabilitatea și se ascund după statistici și promisiuni mincinoase. Pierduți prin comitete și comisii, reprezentanții PSD-ALDE dovedesc încă o dată că nevoile cetățenilor sunt ultima lor prioritate.

România nu merită să devină rușinea Europei! O națiune întreagă nu poate fi transformată în victima tăcută a unor politicieni fără scrupule! Iată de ce este atât de importantă prezența la vot în 26 mai!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.