anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Declaratie de presa (P)

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA, Deputat PNL: PSD trece peste limita bunului simț în perioada pandemiei de coronavirus (P)

GALERIE
OpreaPoza
  • OpreaPoza
- +

Dezbaterile politice între partide, chiar și în situații de criză, sunt legitime, fiind prezente inclusiv în democrațiile mult mai vechi decât a noastră. Este chiar indicat ca, în cazuri justificate, partidele de opoziție să nu fie de acord cu ce face partidul de guvernământ.

Dar există o limită peste care nici un politician responsabil nu trece. Prin declarațiile și faptele lui să nu pună în pericol sănătatea, integritatea și traiul zilnic al cetățenilor.

PSD, din păcate, a depășit de mult această limită. Dacă în primele două luni ale pandemiei, în starea de urgență, social democrații au înțeles că e nevoie de un efort național pentru a stopa răspândirea virusului, din aprilie au pierdut controlul total în privința acțiunilor pe care le întreprind. Iar consecința nu e abstractă, ci se poate observa în numărul tot mai mare de infectări zilnice și de decese.

Pesediștii au avut ca obiectiv, în ultimele patru luni, doar să încurce guvernul Orban, prin orice mijloace, indiferent dacă astfel este pusă în pericol sănătatea noastră, a tuturor. S-au jucat de-a prelungirea stării de urgență și de alertă. Chiar Marcel Ciolacu declara, în aprilie, că nu va fi de acord cu „încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie“ și cerea „măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic“.

Din mai, PSD a transmis populației mesaje că ar fi păcălită de autorități în chestiunea coronavirusului. Mai mult, a insistat pe ideea că totul este o „fraudă“, „o hoție“ „o prostie“, „o aberație“.

Purtătorul de cuvânt al partidului a fost printre primii care au declarat că masca de protecție este „un căluș“ sau o „botniță“, ba chiar că obligativitatea purtării măștilor în spații închise este un abuz al guvernului.

Însă, cea mai gravă manipulare folosită de PSD în lupta politică a fost cea legată de numărul de infectări raportate zilnic de către Grupul de Comunicare Strategică. Liderii social democrați fie au declarat că infectările și decesele ar fi supradimensionate, fie că se ascunde numărul real al deceselor. La fel de exagerată a fost și reacția după ce carantina a fost declarată neconstituțională de către CCR.

Din păcate, toate aceste acțiuni ale PSD nu mai pot fi încadrate în jocul democratic și electoral, ci pot fi considerate ca un atac la siguranța sănătății națiunii.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.