Prof. univ. dr. Dumitru OPREA Deputat PNL: "Școala evoluează odată cu tehnologiile" (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Declaratie de presa (P)

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA Deputat PNL: "Școala evoluează odată cu tehnologiile" (P)

GALERIE
dumitru-oprea-1
  • dumitru-oprea-1
- +

Pandemia de coronavirus a schimbat modul cum se desfășoară școala în România, obligându-ne să ne adaptăm în mare viteză la noul sistem de predare și de învățare online.

Au fost multe voci care s-au opus acestui sistem, care s-au opus inclusiv sistemului hibrid, cu o parte din actul educațional desfășurat în sălile de curs, iar cealaltă parte de la distanță, prin intermediul computerului.

Acest din urmă model, care multora dintre noi, cadre didactice, părinți, elevi sau studenți, li se pare dificil, este implementat de ani de zile la marile instituții de învățământ ale lumii.

Pandemia ne-a prins în plin proces educațional. Am avut, și în starea de urgență, serii cu 200 de studenți cu care am lucrat. Dar nu au fost studenţi care să spună că nu au tabletă, că nu au curent sau internet.

Ȋn urmă cu 20 de ani, am constatat că universitățile americane din Ivy League, cele de top din Marea Britanie și din Australia foloseau deja un sistem hibrid de predare, școala tradițională cu școala de la distanță, online.

Acum, în plină digitalizare planetară, suntem obligați să îi  prindem din urmă, suntem obligați să recuperăm decalajul tehnologic față de sistemele educaționale din moderne.

Școala nu va mai fi ca pe alte vremuri, ci ea trebuie să evolueze către interactivitate, către tehnologie, către învățare cu ajutorul și prin intermediul internetului.

Cadrele didactice ale prezentului sunt obligate să aibă competențe digitale, trebuie să știe să folosească platforme multiple de predare, dar este important ca primul pas trebuie neapărat să fie făcut.

Mare parte dintre elevi și studenți sunt deja avansaţi în ceea ce privește adaptarea la nou. Ceea ce, într-o oarecare măsură, e firesc.

Dar vremea lamentației a trecut, din punctul nostru de vedere. A venit momentul ca noi toți să ne implicăm în direcția pe care învățământul occidental se află de mult timp.

Pentru sistemul românesc de învățământ, lecția este una singură: adaptarea la noile tehnologii trebuie să fie permanentă. Înveți toată viața, indiferent de care parte a catedrei te-ai afla.

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.