anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Declaratie de presa (P)

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA Deputat PNL: "Școala evoluează odată cu tehnologiile" (P)

GALERIE
dumitru-oprea-1
  • dumitru-oprea-1
- +

Pandemia de coronavirus a schimbat modul cum se desfășoară școala în România, obligându-ne să ne adaptăm în mare viteză la noul sistem de predare și de învățare online.

Au fost multe voci care s-au opus acestui sistem, care s-au opus inclusiv sistemului hibrid, cu o parte din actul educațional desfășurat în sălile de curs, iar cealaltă parte de la distanță, prin intermediul computerului.

Acest din urmă model, care multora dintre noi, cadre didactice, părinți, elevi sau studenți, li se pare dificil, este implementat de ani de zile la marile instituții de învățământ ale lumii.

Pandemia ne-a prins în plin proces educațional. Am avut, și în starea de urgență, serii cu 200 de studenți cu care am lucrat. Dar nu au fost studenţi care să spună că nu au tabletă, că nu au curent sau internet.

Ȋn urmă cu 20 de ani, am constatat că universitățile americane din Ivy League, cele de top din Marea Britanie și din Australia foloseau deja un sistem hibrid de predare, școala tradițională cu școala de la distanță, online.

Acum, în plină digitalizare planetară, suntem obligați să îi  prindem din urmă, suntem obligați să recuperăm decalajul tehnologic față de sistemele educaționale din moderne.

Școala nu va mai fi ca pe alte vremuri, ci ea trebuie să evolueze către interactivitate, către tehnologie, către învățare cu ajutorul și prin intermediul internetului.

Cadrele didactice ale prezentului sunt obligate să aibă competențe digitale, trebuie să știe să folosească platforme multiple de predare, dar este important ca primul pas trebuie neapărat să fie făcut.

Mare parte dintre elevi și studenți sunt deja avansaţi în ceea ce privește adaptarea la nou. Ceea ce, într-o oarecare măsură, e firesc.

Dar vremea lamentației a trecut, din punctul nostru de vedere. A venit momentul ca noi toți să ne implicăm în direcția pe care învățământul occidental se află de mult timp.

Pentru sistemul românesc de învățământ, lecția este una singură: adaptarea la noile tehnologii trebuie să fie permanentă. Înveți toată viața, indiferent de care parte a catedrei te-ai afla.

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.