anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Declaratie de presa (P)

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA Deputat PNL: "Și Moldova trebuie să se europenizeze!" (P)

GALERIE
dumitru-oprea-1
  • dumitru-oprea-1
- +

PSD a păcălit ani la rândul Moldova, regiunea din care partidul a colectat multe voturi, dar pe care a ținut-o intenționat în sărăcie.

Nu există altă explicație pentru gradul redus de dezvoltare în care se chinuie Moldova controlată de baroni PSD decât cea a unui plan de exploatare politică a resurselor regiunii prin menținerea unei mari părți a locuitorilor săi într-o stare de dependență de cei „care dau“.

Numai că PSD și baronii săi nu „au dat“ nimic oamenilor, nu le-au adus prosperitate, nu le-au adus dezvoltare. Din contră, au luat, au luat pentru sine, pentru rudele și pentru rețelele lor de corupție.

Tocmai de aceea, Moldova nu are autostradă la 30 de ani de la căderea comunismului, nu are nici măcar un drum expres veritabil. DN 2, legătura regiunii cu Bucureștiul, este un culoar al morții, nu o șosea în care autoturismele și vehiculele de transport marfă să se deplaseze în siguranță.

Cum să se dezvolte Moldova dacă nu este conectată la nici o rută europeană de transport? De ce ar veni un investitor, în oricare din orașele regiunii, să deschidă o fabrică, dacă exportul bunurilor către Europa s-ar face anevoios și cu costuri suplimentare, din cauza drumurilor proaste?

Premierul Ludovic Orban a fost la Iași, în campania electorală, și a anunțat cele mai mari proiecte de investiţii pe următorii 10 ani care se vor face în Moldova, printre care investiţii în infrastructura de transport și în rețele de distribuţie de gaze naturale.

Sunt două direcții cheie pentru a atrage investitori în producție, cei care să aducă plusvaloare zonei: drumurile de viteză și infrastructura de utilități.

Ludovic Orban a vorbit de trei mari investiţii rutiere: Autostrada Unirii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, finanţabilă din fonduri europene, autostrada A7, care ar urma să facă legătura între Ploieşti şi Siret, şi Autostrada Bacău – Braşov.

Pentru autostrada A7 au fost semnate deja contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru cele şapte tronsoane, din care cel puţin patru vor fi finanţate din fonduri europene.

Pe lângă aceste investiții care vor aduce dezvoltare, calitatea vieții depinde și de o sănătate bună a populației. Dar și de tratamente moderne, atunci când apar problemele.

Premierul a afirmat că obiectivul Guvernului este ca, până la sfârşitul anului, să semneze contractul pentru realizarea proiectului spitalului regional de la Iași, pe care PSD l-a promis acum 4 ani, dar care e abia în stadiu incipient.

Cu voință se poate, pentru că și Moldova trebuie să se europenizeze!

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.