Prof. univ. dr. Dumitru OPREA: "Revenirea românilor în țară depinde de competența guvernării"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Declaraţie de presă

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA: "Revenirea românilor în țară depinde de competența guvernării"

GALERIE
OpreaPoza
  • OpreaPoza
- +

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ne-a declarat că devine agresiv atunci când se gândește la interesul economic al României. Domnul ministru încearcă să dea lecții întregii Europe despre „exodul creierelor“. Pe scurt, ar vrea să lege de glie pe cetățenii români cu studii superioare. Astfel, angajează, în numele statului român, discuții care sunt în contradicție flagrantă cu Tratatul Uniunii Europene și unul dintre pilonii fundamentali ai UE – libertatea de mișcare.

Domnul Teodorovici nu spune absolut nimic despre incapacitatea statului român de a opri „exodul creierelor“ cu măsuri concrete. Nici măcar în Strategia pentru Românii de Pretutindeni nu este amintită vreo acțiune viabilă pentru repatrierea acestora! De doi ani de zile, guvernul PSD-ALDE se ocupă doar de albirea penală a șefilor de partid în loc să aplice strategii sectoriale coerente, să lanseze investiții în infrastructură și să creeze oportunități reale membrilor Diasporei, garantate de statul român. În acest context, cu ce drept vine acum să ceară Uniunii Europene să-i „trimită pachet“ acasă pe românii care performează în statele membre din Occident? Cât de mare poate fi îndrăzneala acestor personaje proptite de PSD-ALDE în fruntea statului român, pe care îl golește de legitimitate și de capacitate administrativă? Cât mai poate fi tolerată o asemenea situație? Cum vom mai putea participa cu demnitate la reuniunile statelor democratice când suntem conduși de un grup care face de rușine acest popor, prin lipsa de profesionalism?

Întoarcerea acasă a românilor va fi posibilă doar atunci când România va deveni extrem de atractivă pentru aceștia. Domnul Teodorovici ar trebui să știe, dacă ar sta de vorbă cu ei, că românii nu au plecat de bunăvoie din țara lor sau din teribilism. Au plecat pentru că țara le îngusta orizontul profesional și nu îi punea în valoare pe măsura expertizei și profesionalismului lor! Reîntoarcerea românilor va fi posibilă doar prin efortul unui nou guvern democratic, unul competent, care să spele rușinea acestor ani îngrozitori de domnie PSD-ALDE!

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.