anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 15.07.2020

Declaratie de presa (P)

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA: Școala se adaptează indiferent de obstacole! (P)

GALERIE
884401_10200339257958268_2012751456_o
  • 884401_10200339257958268_2012751456_o
- +

Succesul aparține doar celor care transformă o situație grea într-o oportunitate care-i ajută să meargă mai repede pe calea cea bună! Nimeni nu și-a dorit ca lumea să se oprească din cauza unui virus. Toți privim cu îngrijorare la faptul că numărul persoanelor infectate crește și primim cu tristețe veștile despre cei care pierd lupta cu coronavirusul. Dar, această situație tragică ne-a dat o lecție: putem facem mai mult decât credeam că suntem capabili.

Educația din România, un domeniu supus presiunilor de tot felul, a reușit să facă față cu brio – nu mă feresc de cuvintele mari – mai multor examene importante.

După ce școlile s-au închis, din cauza pandemiei, elevii și cadrele didactice s-au adaptat și au continuat cursurile online.

Un mediu văzut până acum cu destulă reticență a devenit calea prin care s-a continuat educația, prin care s-a ținut legătura dintre dascăli și elevi sau studenți. Examenele de admitere sau de final de ciclu școlar, fie că vorbim de licențe, disertații sau pentru obținerea titlului de doctor, se desfășoară online.

Școala se mută în mediul virtual.

Primesc mărturii de la tot mai multe persoane că le lipsește contactul direct cu cadrul didactic, cu profesorul, cu dascălul. Omul de la catedră nu poate fi înlocuit cu omul de la laptop. Dar școala merge înainte, indiferent de obstacole, și sper că aceasta este o lecție importantă pe care am primit-o, indiferent că suntem miniștri, parlamentari, inspectori, directori de școală sau cadre didactice: educația e prioritară în orice condiții, educația e calea spre salvare.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni arată că am înțeles, în sfârșit,  acest adevăr simplu și sunt convins că va fi mai bine de acum încolo. 2020 este anul în care educație face un pas important înainte. Nici nu e altă cale!

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gardienii umanităţii

Cătălin ONOFREI

Gardienii umanităţii

A venit momentul să ne gândim din nou la stele şi la roboţi.

Filmuletul zilei

opinii

Industria de selfie-uri

Briscan ZARA

Industria de selfie-uri

Prezentul a murit în numele eternităţii. Care eternitate se pierde într-un morman de CD-uri sau în vreun fişier pe calculator cu mii, poate sute de mii de alte momente „salvate” - în realitate pierdute - care, mai mult ca sigur, nu vor mai apuca să fie vreodată vizionate de nimeni din lipsă de timp (cine are atât timp pe lume să vadă mii de poze?!...).

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

Ciprian IFTIMOAEI

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

De-a lungul celor 161 de ani de funcţionare neîntreruptă, statistica oficială din România a fost condusă de personalităţi marcante ale ştiinţei şi culturii ca Dionisie Pop Marţian, Ion Ionescu de la Brad, Loenida Colescu, Sabin Manuilă, Anton Golopenţia, Constantin Ionescu, a beneficiat de contribuţiile unor savanţi şi creatori de şcoală socială, economică, demografică, matematică precum Dimitrie Gusti, Virgil Madgearu, Octav Onicescu, Nicolae Georgescu-Röegen, Gheorghe Mihoc, Vladimir Trebici.

Din nou, despre statui şi demolatori

Mihai DORIN

Din nou, despre statui şi demolatori

La pledoaria mea din articolul precedent pentru statui şi dezicerea de demolatori, mi s-a replicat că acestea sunt făcute să dăinuie atât cât nu le-a trecut vremea. După care sunt demolate sau demontate şi ascunse privirilor oamenilor. Pentru ca ei să nu creadă în idoli falşi sau care nu mai corespund vremurilor noi. De-a lungul timpului asistăm la o veritabilă cavalcadă a demolării statuilor. 

pulspulspuls

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Ehehe, iubiţi dreptcredincioşi, am stat noi strâmb şi am cugetat drept dacă se cade oare în faţa lui Doamne-Doamne, acuma în preajma lui Sânt’Ilie, să plecăm urechea sau să scormonim în mormanul mare de zvonuri despre personagiile pentru care par a se face cărţile în aceste zile, ca să fie uns peste cea mai bogată arhiepiscopie din ţară, numai păduri, păşuni şi mănăstiri bogate cât vezi cu ochii. 

Caricatura zilei

Test Covid Grecia

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.