Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă (P)

Profesioniști în Parlamentul European

GALERIE
PNL
  • PNL
- +

Obiectivele Partidului Național Liberal pentru Parlamentul European  

Programul politic al Partidului Național Liberal pentru Alegerile din 26 mai reprezintă o îmbinare reușită între lista candidaților propuși de PNL, oameni profesioniști, cu o vastă  experiență în administrația publică și forța data de apartența la cea mai mare și respectată familie politică europeană, grupul Popularilor Europeni.

Îmbinând cele două coordonate, PNL propune românilor un program politic articulat, în care administrațiile locale sunt încurajate să acceseze fonduri europene, iar modelele de succes liberale, Oradea, Cluj Napoca, Timișoara, Alba Iulia, să fie valorificate și replicate în cât mai multe comunități.

Principalele obiective asumate de către reprezentații PNL în următorul exercițiu parlamentar european, 2019-2024 sunt:

  1. PNL va susține înființarea unui mecanism care să monitorizeze situația statului de drept și respectarea drepturilor fundamentale în toate statele Uniunii Europene
  2. PNL va milita pentru accelerarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen
  3. PNL va acționa pentru aderarea României la Zona Euro
  4. PNL va obține cel puțin la fel de multe fonduri europene pentru România în Bugetul Uniunii Europene 2021-2027 precum în exercițiul financiar 2014-2020 și va simplifica absorbția lor
  5. PNL va sprijini un nivel al plăților directe la hectar pentru agicultorii români la nivelul mediu din Uniunea Europeană
  6. PNL va solicita fonduri pentru construcția sau finalizarea lucrărilor la Autostrada Pitești-Sibiu, Iași-Târgu Mureș, drumul expres Craiova-Pitești
  7. PNL va solicita dublarea fondurilor europene pentru cadastrarea proprietăților din România
  8. PNL va propune reabilitarea tuturor clădirilor rezidențiale încadrate în clasa seismică I
  9. PNL va sprijini reabilitarea termică din bugetul Uniunii Europene 2021-2027, a 500.000 de apartamente din România
  10.  PNL va propune un program de investiții pentru a conecta toate orașele României la rețeaua de gaze până în 2024
  11. PNL va spijini construcția și dotarea până în 2024 a trei Spitale Regionale la standarde europene
  12. PNL va propune finanțarea din fonduri europene a conectării tuturor universităților și liceelor la internet de mare viteză
  13. PNL va solicita 20.000 de burse Erasmus în fiecare an pentru studenții din România
  14. PNL va solicita 40.000 de bilete de tren gratis pentru tinerii români care vor să călătorească în Europa
  15. PNL va sprijini creearea sau aducerea la standarde europene a 10 institute de cercetare
  16. PNL propune crearea unui program care va acorda granturi de 50.000 de euro pentru cercetare academică
  17. PNL va propune înființarea unui Centru European Permanent care să monitorizeze și combată știrile false

Avem toate ingredientele necesare pentru a reuși să dezvoltăm regiunea Moldovei, avem pricepere, dăruire și capacitate de muncă!

Partidul Național Liberal a demonstrat prin fapte și măsuri concrete că are oameni de bună credință capabili să atragă fonduri europene, să aducă investiții și să crească nivelul de trai în comunitate!

            Pe 26 Mai e timpul să trimitem profesioniști în Parlamentul European!

            Pe 26 Mai E Timpul României!

Deputat Costel Alexe

Președinte PNL Iași

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri