anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Comunicat de presă (P)

Profesioniști în Parlamentul European

GALERIE
PNL
 • PNL
- +

Obiectivele Partidului Național Liberal pentru Parlamentul European  

Programul politic al Partidului Național Liberal pentru Alegerile din 26 mai reprezintă o îmbinare reușită între lista candidaților propuși de PNL, oameni profesioniști, cu o vastă  experiență în administrația publică și forța data de apartența la cea mai mare și respectată familie politică europeană, grupul Popularilor Europeni.

Îmbinând cele două coordonate, PNL propune românilor un program politic articulat, în care administrațiile locale sunt încurajate să acceseze fonduri europene, iar modelele de succes liberale, Oradea, Cluj Napoca, Timișoara, Alba Iulia, să fie valorificate și replicate în cât mai multe comunități.

Principalele obiective asumate de către reprezentații PNL în următorul exercițiu parlamentar european, 2019-2024 sunt:

 1. PNL va susține înființarea unui mecanism care să monitorizeze situația statului de drept și respectarea drepturilor fundamentale în toate statele Uniunii Europene
 2. PNL va milita pentru accelerarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen
 3. PNL va acționa pentru aderarea României la Zona Euro
 4. PNL va obține cel puțin la fel de multe fonduri europene pentru România în Bugetul Uniunii Europene 2021-2027 precum în exercițiul financiar 2014-2020 și va simplifica absorbția lor
 5. PNL va sprijini un nivel al plăților directe la hectar pentru agicultorii români la nivelul mediu din Uniunea Europeană
 6. PNL va solicita fonduri pentru construcția sau finalizarea lucrărilor la Autostrada Pitești-Sibiu, Iași-Târgu Mureș, drumul expres Craiova-Pitești
 7. PNL va solicita dublarea fondurilor europene pentru cadastrarea proprietăților din România
 8. PNL va propune reabilitarea tuturor clădirilor rezidențiale încadrate în clasa seismică I
 9. PNL va sprijini reabilitarea termică din bugetul Uniunii Europene 2021-2027, a 500.000 de apartamente din România
 10.  PNL va propune un program de investiții pentru a conecta toate orașele României la rețeaua de gaze până în 2024
 11. PNL va spijini construcția și dotarea până în 2024 a trei Spitale Regionale la standarde europene
 12. PNL va propune finanțarea din fonduri europene a conectării tuturor universităților și liceelor la internet de mare viteză
 13. PNL va solicita 20.000 de burse Erasmus în fiecare an pentru studenții din România
 14. PNL va solicita 40.000 de bilete de tren gratis pentru tinerii români care vor să călătorească în Europa
 15. PNL va sprijini creearea sau aducerea la standarde europene a 10 institute de cercetare
 16. PNL propune crearea unui program care va acorda granturi de 50.000 de euro pentru cercetare academică
 17. PNL va propune înființarea unui Centru European Permanent care să monitorizeze și combată știrile false

Avem toate ingredientele necesare pentru a reuși să dezvoltăm regiunea Moldovei, avem pricepere, dăruire și capacitate de muncă!

Partidul Național Liberal a demonstrat prin fapte și măsuri concrete că are oameni de bună credință capabili să atragă fonduri europene, să aducă investiții și să crească nivelul de trai în comunitate!

            Pe 26 Mai e timpul să trimitem profesioniști în Parlamentul European!

            Pe 26 Mai E Timpul României!

Deputat Costel Alexe

Președinte PNL Iași

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.