Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Doliu la Colegiul Economic “Madgearu”

Profesoară de 40 ani, răpusă de Covid: cum a fost posibil?

GALERIE
Oana_Mandache
  • Oana_Mandache
- +

Durere şi uluială printre profesori şi elevi la unul din liceele mari ale Iaşului - Colegiul Economic „Vasile Madgearu” - după ce profesoara Oana Mandache a decedat, la numai 40 de ani împliniţi acum câteva zile, în urma complicaţiilor Covid. Ea nu era vaccinată şi, în plus, ar fi întârziat nepermis de mult prezentarea la spital, sperând într-o îmbunătăţire a stării sale. Mesajele colegilor şi cunoscuţilor cadrului didactic sunt de-a dreptul sfâşietoare

Tristeţe mare ieri la unul din liceele mari ale Iaşului. Oana Mandache, profesoară la Colegiul Economic „Vasile Madgearu”, s-a stins din viaţă ieri-noapte, după ce a pierdut lupta în urma complicaţiilor medicale apărute urmare a infecţiei de COVID-19. Familia şi colegii sunt devastaţi de pierderea suferită, publicând mai multe mesaje de condoleanţe pe reţelele de socializare. Oana Mandache era profesor la Catedra de Turism şi Alimentaţie Publică a colegiului. „Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu conducerea liceului, care ne-a transmis un mesaj de condoleanţe din partea colegilor. „Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă, Oana Mandache, profesor de discipline Economice, din cadrul Colegiului Economic «Virgil Madgearu», Iaşi. O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens. Am cunoscut cu toţii un chip luminos şi un suflet plin de frumos, o energie care mişca spre bine totul în jur. Un profesionist desăvârşit, iubită de toţi elevii şi colegii, o luptătoare până la ultima suflare”, au transmis reprezentanţii liceului.

Aceştia au mai spus că şi-o vor aminti mereu dăruindu-se şcolii şi familiei, lucrând întruna pentru a-şi îndeplini atât datoriile de la muncă, dar şi cele de acasă. „În acest univers al tristeţii, ne rămân doar stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Nu avem cuvinte, nu găsim înţeles, dar ştim că bunul Dumnezeu ne va întări pe toţi şi ne vom îmbărbăta la gândul că, vii sau adormiţi, ai Domnului suntem. Durerea ne pătrunde în adâncul fiinţei pentru că aşezăm în braţele Tatălui Ceresc un suflet drag nouă, care să însenineze cerul. Să te odihneşti în pace, scumpă Oana, să ne fii lumină, să ne trimiţi tuturor mângâiere!”, au mai spus colegii în mesajul lor. „Locul în cancelarie a fost golit... Golit cu lacrimi şi durere... Durerea ne pătrunde adânc în trup şi suflet. Colega noastră dragă prof. Mandache Oana, cu 40 de ani împliniţi acum câteva zile (10 noiembrie, n.r.) a ales să plece la cele veşnice. Nu a mai putut lupta pentru viaţă. Suntem distruşi... Domnul să te ierte, fată scumpă, să te odihnească în pace, şi să ne ierţi dacă vreodată nu am ştiut să fim aşa cum ai fi avut nevoie să fim!”, este mesajul sfâşietor al unei alte colege de liceu.

Surse consultate de „Ziarul de Iaşi” au confirmat că profesoara, care a împlinit 40 de ani săptămâna trecută, pe 10 noiembrie, nu era vaccinată anti-Covid-19. În momentul în care s-a infectat cu COVID-19,spun surse din cadrul şcolii, aceasta ar fi stat cât mai mult timp acasă, sperând că va face o formă uşoară, până să se prezinte la medic. Unul dintre motivele pentru care nu ar fi vrut să meargă la spital, sperând că se va face bine, era se pare şi faptul că profesoara creştea singură un copil mic, de şcoală primară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri