Profesor din Iaşi pocnit de un elev! „A fost lovit cu palma, nu cu pumnul“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 23.10.2021

Profesor din Iaşi pocnit de un elev! „A fost lovit cu palma, nu cu pumnul“

GALERIE
Dragos Ghietau
  • Dragos Ghietau
- +

Copilul este într-adevăr un elev problemă în şcoală, dar agresiunea pare să fi fost una uşoară, fără intenţie de violenţă. Acesta juca leapşa cu câţiva colegi când profesorul a trecut prin zonă.

Caz neclar la Şcoala Gimnazială „Carmen Sylva“ din zona centrală a Iaşului, în spatele sediului Poliţiei municipiului, unde profesorul de franceză a primit o lovitură de la un elev de clasa a VII-a, chiar pe holul şcolii. Deşi elevul este un copil pro­blemă în şcoală, iar după incident a venit la faţa locului şi un poliţist, conducerea şcolii afirmă că a fost un incident fără violenţă: profesorul ar fi nimerit fără să vrea în jocul de leapşa al copiilor când a fost lovit. Totuşi, ele­vul se va alege în urma acestei întâmplări cu media scăzută la purtare.

„Eu am cercetat mai bine. Incidentul nu a fost cum s-a interpretat. Pro­fe­sorul efectiv a fost lovit cu palma, nu cu pumnul. Evident, se va scădea no­ta la purtare, vom lua această decizie în consiliul profesoral. Este vorba, e adevărat, de un copil problemă din şcoala noastră, însă se vede pe ca­meră cum abia a fost atins, însă nici aşa ceva nu se permite! Nu a fost sub formă de lovire, profesorul a fost re­voltat atunci pe moment, dar s-a lă­murit şi el. Consider că a fost un incident, nu a fost violenţă. Am chemat şi poliţia şi ne-am uitat pe înregistrările de la camere. Nu am anunţat Inspec­to­ratul Şcolar deoarece nu consider că era cazul. Domnul profesor nu a vrut să facă plângere mai departe. Este vorba de un act de indisciplină, ei se jucau şi l-a atins cu palma pe la spate“, a declarat Mariana Dinter, directorul Şcolii Gimnaziale „Carmen Sylva“.

La rândul său, profesorul lovit susţine că a fost revoltat iniţial, dar că nu are de gând să depună vreo plân­gere, punând incidentul pe seama adolescenţei şi teribilismului.

„Poliţistul care a venit s-a uitat împreună cu noi pe camere, ca să vedem exact cine m-a lovit. Nu am avut niciun moment însă în gând să depun plângere la poliţie. Copiii jucau leapşa, iar situaţia a degenerat. Elevul este un adolescent, şi ştim că adolescenţii sunt cum sunt“, a spus Dragoş Ghia­ţău, profesorul de franceză.

„Dacă ar exista un respect mai mare pentru şcoală, n-ar exista astfel de cazuri. Imaginaţi-vă că s-ar în­tâmpla la o şcoală din Finlanda, Norvegia ori altă ţară nordică! În astfel de cazuri trebuie acţionat cu maximă duritate. Din păcate, le­gislaţia din prezent este favorabilă elevului. De aceea am cerut noi statutul de autoritate publică pentru cadrele didactice, pentru că în astfel de cazuri se merge pe dosar penal. În cazul de faţă, elevul este minor, însă părinţii sunt cei care trebuie să dea şi ei o explicaţie cu privire la comportamentul odraslei. Este un caz izolat, pe care nu-l putem generaliza. Sunt însă lucruri pe care societatea le înghite fără nici o problemă“, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.