anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Profesori de la Colegiul “Alecsandri”, la cursuri în Florenţa

GALERIE
liceu vasile alecsandri (3)
 • liceu vasile alecsandri (3)
- +

Activităţile de formare Erasmus^ continuă la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. În perioada 11–22 iulie 2022, patru cadre didactice au participat la cursuri de formare profesională. Cursurile finanţate de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus^, au fost organizate de Europass Teacher Academy, în Florenţa, Italia. Au participat cadre didactice din Cipru, Irlanda, Italia, Franţa, Germania, Polonia, România, Spania şi Ungaria. Limba de comunicare a fost engleza.

Unul dintre cursuri s-a numit „How to Use Tablets, Educational Apps and Social Media in the Classroom”. Au participat profesoarele Liliana Giugastru şi Silvia Coşarcă. Cursul a vizat achiziţia unor cunoştinţe şi deprinderi de utilizare a unor platforme şi aplicaţii educaţionale, integrate în activităţile didactice ca instrumente de predare-învăţare. Rolul platformelor şi aplicaţiilor este de a facilita comunicarea profesor-elev şi învăţarea motivaţională. Printre instrumentele prezentate s-au numărat Trello, Padlet, Coggle, Canva, Nearpod.

Al doilea curs s-a intitulat „Intensive English and Arts and Wellbeing” şi au participat cadrele didactice Nicoleta Darabană şi Mihaela Pavel. Cursul a urmărit îmbunătăţirea abilităţilor de conversaţie în limba engleză, prin cunoaşterea elementelor de cultură, îmbunătăţirea atitudinii creative şi stimularea gândirii critice, prin intermediul diverselor forme de artă (pictură, sculptură, fotografie). Beneficiile terapiei prin artă sunt multiple, mai ales în cazul elevilor cu deficienţe sau blocaje în comunicarea verbală: de la cunoaşterea de sine şi exprimarea emoţiilor, până la creşterea stimei de sine, îmbunătaţirea comportamentului şi dezvoltarea abilităţilor interpersonale. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

De când se ştiu, moş Ghiţă şi mătuşa Ileana au muncit în gospodărie, la pământ şi îngrijirea animalelor. Deşi amândoi au sărit binişor de 80 de ani, ei continuă să facă acelaşi lucru. 

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.