anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Profesori de la Liceul de Informatică, la un curs despre "social media" în Belgia

GALERIE
proiect
 • proiect
- +

Patru cadre didactice de la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" au participat săptămâna trecută la o serie de activităţi menite să îi ajute pe profesori să folosească reţelele de socializare în context şcolar, dar şi să înţeleagă care sunt riscurile, drepturile pe care le au utilizatorii, dar şi beneficiile. Cursurile de formare au avut loc în Belgia, la Universitatea KU Leuven, activităţile fiind reunite în cadrul unui training intitulat "Using social media in school context - benefits, risks, privacy and digital rights", eveniment organizat în cadrul activităţilor proiectului Erasmus+ Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy (ETDSML).

Evenimentul a fost găzduit de CiTiP (Centre for IT & IP Law) din cadrul Universităţii KU Leuven, Belgia, în perioada 28 martie – 1 aprilie. Din echipa de la Iaşi, coordonată de prof. dr. Anamaria Ghiban, au făcut parte prof. dr. Adina Romanescu (directorul Liceului "Moisil"), prof. Daniela Anghelescu, prof. Lăcrămioara Tufescu şi prof. dr. Narcisa Adochiei, care au realizat, în colaborare cu profesori şi specialişti în educaţie media din cele 4 ţări partenere cuprinse în proiect (România, Belgia, Italia, Portugalia), diverse materiale care vizează predarea educaţiei social media în şcoală. Materialele realizate vor fi puse la dispoziţia profesorilor pentru a fi utilizate la clasă sub forma unui toolkit ce facilitează dezvoltarea competenţelor de media literacy şi care conţine diverse resurse utile. De asemenea, materialele conţin un suport de curs, scenarii didactice, un ghid practic, dar şi o aplicaţie mobilă care a fost testată de membrii echipei de proiect în cele 5 zile de activităţi.

Proiectul Erasmus+ în cadrul căruia au avut loc activităţile din Belgia este finanţat de Comisia Europeană şi are un buget aprobat de 155.906 euro şi vizează crearea de resurse educaţionale deschise prin contribuţia profesorilor şi a specialiştilor din instituţiile partenere, printre acestea numărându-se şi Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.